Kant-en-klare hobbywijngaard

Kant-en-klare hobbywijngaard

CHATEAU TE KOOP: Dit prachtige en recent gerenoveerde chateau in een klein Frans dorp heeft niet alleen wijngaarden en een wijnkelder, maar ook een pension, proefruimte en zwembad. Het werd in het begin van de 18e eeuw gebouwd en halverwege de 19e eeuw grondig verbouwd. – TEKST + BEELD REDACTIE

Kant-en-klare hobbywijngaard

Generatieslang is het in bezit geweest van de wijnfamilie Noël. De huidige eigenaren hebben het chateau in 2019 en 2020 volledig gerenoveerd. Volgens de hoogste internationale richtlijnen. De plek waar voorheen een van de arbeiders van de wijngaard woonde. Is daarbij omgetoverd tot een gastenverblijf met drie slaapkamers. Dat biedt extra mogelijkheden!

WAT: CHATEAU MET CIRCA 4.06 HECTARE WIJNGAARD (CA. 1,77 AOC FRONSAC)

WAAR: SAILLANS, BORDEAUX

HOEVEEL: € 2.950.000

De appellatie Fronsac

Fronsac is een fantastisch wijnbouwgebied. Het ligt op de rechteroever van de Bordeaux. Dus dat betekent een hoofdrol voor de druif merlot – op de zogenoemde linkeroever staat voornamelijk cabernet sauvignon aangeplant. De AOP Fronsac wordt begrensd door twee rivieren. De Dordogne en de Isle. En er horen zeven gemeentes bij. La Rivière, Saint-Germain-de-la-Rivière, Saint-Michel-de-Fronsac, Saint-Aignan, Saillans, Galgon en Fronsac. De appellatie beslaat 850 hectare en produceert zo’n 44.000 hectoliter rode wijn per jaar. Merlot en ook cabernet franc doen het uitstekend op de rotsachtige heuvels met bodems van klei en kalksteen. Goed nieuws: we zien dat de prijs per hectare van Fronsac al een decennium licht stijgt. Ondanks de dalende trend van de markt. Dit bevestigt de degelijkheid van deze appellatie. De beste terroirs dalen natuurlijk nooit in prijs.

(…)

 

Benieuwd naar dit chateau? Je vindt meer informatie in WINELIFE Magazine, editie 74. Deze bestel je hier. 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands