Stalen zenuwen

Stalen zenuwen

Tata Steel, voorheen Hoogovens. Staat er even niet goed op door de vervuilende fabriek in IJmuiden. Maar zonder staalproducenten zouden wijnmakers geen andere keuze hebben dan druiven vergisten en opslaan in hout of beton! – TEKST REDACTIE | BEELD OOSTENRIJKSE WIJN / ANNA STOECHER

Stalen zenuwen

Vatenkelder | Oostenrijk

Opschalen zou dan een probleem zijn. Maar vooral is het grote voordeel van de reusachtige roestvrijstalen tanks, ook inox tanks genoemd. De mogelijkheid om de temperatuur van de wijn-in-wording te controleren. Zo hoeft de wijnmaker niet op zijn nagels te bijten, uit ongerustheid over het resultaat na de vergisting in vaten. Hij kan met de nodige elektronica de warmte forceren en constant houden, voor een snelle of langzame fermentatie van het druivensap. Door de enorme rvs-vaten, van 10 tot wel 150 hectoliter, is een bepaalde stijl en kwaliteit van de wijn gegarandeerd. Een STAALtje techniek, is wat je hier ziet.

(…)

 

Ben je benieuwd naar wat er nog meer in de nieuwste editie van WINELIFE Magazine staat? Het nieuwste nummer, WINELIFE 75, bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands

Winelife inkijkexemplaar

Ontdek alles over Winelife Magazine

Bij het aanvragen van het inkijkexemplaar ga je akkoord met commerciële e-mail marketing.