Het bijtertje van de Nahe: wijnnieuws

Het bijtertje van de Nahe: wijnnieuws

Saai in de Nahe? Misschien totdat Martin Tesch er de boel opschudde. In zijn ‘cyber tasting room’ proeven we met deze recalcitrante wijnmaker zijn nieuwe vintage Rieslings. – TEKST MARJOLEIN SCHUMAN

Het bijtertje van de Nahe: wijnnieuws

Het lijkt wel een privéproeverij met ons idool. Daar is hij dan, Martin Tesch, de man die we eerder in WINELIFE omschreven als rock-‘n-rollwijnmaker en die samenwerkt met punkband Die Toten Hosen. De derde persoon die in beeld komt is Frank Jacobs van Perswijn. ‘Veel mensen zijn op vakantie’, verklaart Martin het kleine gezelschap, nadat we ons aan elkaar hebben voorgesteld. Inmiddels is hij ervaren in het houden van onlineproeverijen en vindt ze zelfs een gunstig effect van de coronacrisis. Net als de speciaal gemaakte kleine proefflesjes die we voorafgaand thuisgestuurd kregen, maar die inmiddels ook verkoopsucces hebben in de detailhandel.

Recalcitrant

Martin heeft 20 jaar geleden het roer van zijn vaders bedrijf radicaal omgegooid door in plaats van traditionele zoete lieblich-wijn trocken-wijn te gaan produceren. En droge Rieslings zijn niet makkelijk te drinken, vertelt hij. In het begin werd hij dan ook scheef aangekeken. Men was nog niet in staat om die pure en strakke wijnen te waarderen zoals nu. En wat deed die Engelse muziekterm Unplugged op de fles, samen met dat kunstzinnige etiket? Hij verloor de helft van zijn klanten. Martin: ‘Maar ik kon natuurlijk niet terug en zeggen dat ik wel weer zoete blends zou gaan maken!’ Maar muzikanten konden de uitgeklede wijnen wél waarderen. Toen een manager van de Amerikaanse gitaarfabrikant Gibson de Riesling Unplugged tot huiswijn maakte van Duitse studio’s en hij backstage bij festivals werd geschonken, begon het balletje te rollen.
[…]

Bestel via lekkersapje.nl of www.mrmoonen.nl, bezoek Martin in Duitsland en laad je auto vol, of informeer over verzending via zijn webshop op weingut-tesch.de

Lees het hele artikel in Winelife Magazine 73!

Benieuwd naar meer wijnnieuws? Lees meer in het nieuwste Winelife Magazine 73. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Winelife Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg Winelife magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Winelife inkijkexemplaar

Ontdek alles over Winelife Magazine

Bij het aanvragen van het inkijkexemplaar ga je akkoord met commerciële e-mail marketing.