Diner in de Pyrénées-Méditerranée: proeftijd

Diner in de Pyrénées-Méditerranée: proeftijd

Veroordeeld worden tot een proeftijd. Het is minder straf dan de gevangenis, maar je moet toch zwijgen, netjes luisteren, geen fouten maken… We doen niet moeilijk en zitten hem geduldig uit. – TEKST MARJOLEIN SCHUMAN

Diner in de Pyrénées-Méditerranée: proeftijd

Ontvangst

We rijden zuidwaarts en stoppen op het platteland vlak voor de Pyreneeën, in Montner om precies te zijn. Daar kookt na een carrière in Londen en Parijs nu Pierre-Louis Marin. Wat doet een chef-kok in zo’n gehucht? De liefde bracht hem hier en dus begon hij ter plaatse een restaurant. En won er ook gewoon even een Michelinster mee!

Theorie

Pierre-Louis werkt zo veel mogelijk met lokale producten, vertelt hij ons. De streekwijnen krijgen ook de nodige aandacht – we bevinden ons in wijngebied Roussillon. Eerder was dit met € 18 per menu het goedkoopste sterrenrestaurant. Pierre-Louis: ‘Ik kookte altijd al zo, dus hoefde de prijs niet ineens te veranderen!’ Zijn ster heeft hij al sinds 2014, maar bij de uitreiking dit jaar, na de lockdown, heeft hij wel even in de rats gezeten. ‘De publicatie van de Michelingids is altijd een soort zwaard van Damocles. Een ster krijgen is nog steeds een verademing. Zeker in deze tijd!’

Instructies

De bedoeling is telkens twee wijnen proeven bij een gerecht om te kijken hoe smaakcombinaties kunnen verschillen. Leuk! Onze tafelgenoot Eric Aracil van het Conseil Interprofessionnel des Vins du Roussillon (CIVR) heeft de flessen uitgezocht en meegebracht, in overleg met de chef.

Lees het hele artikel in Winelife Magazine 73!

Benieuwd naar meer wijnnieuws? Lees meer in het nieuwste Winelife Magazine 73. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Winelife Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg Winelife magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Winelife inkijkexemplaar

Ontdek alles over Winelife Magazine

Bij het aanvragen van het inkijkexemplaar ga je akkoord met commerciële e-mail marketing.