5 vragen aan: Horecaondernemers Belinda en Damiano D’Alba

5 vragen aan: Horecaondernemers Belinda en Damiano D’Alba

Horecaondernemers Belinda en Damiano D’Alba zijn niet alleen bekende gezichten in Den Haag en omgeving. Naast hun restaurants zoals La Galleria en Steam zijn ze met hun bedrijf Solo Vino al 25 jaar actief in de import van Italiaanse wijnen. In 2018 begonnen ze African Wines, een echt ‘liefdesproject’. – BEELD NELLIE MYKONIOU

5 vragen aan: Horecaondernemers Belinda en Damiano D’Alba

1. JULLIE STRALEN! HOE BEGON JULLIE LIEFDE?

Belinda: ‘In 1987 startte ik op de Hogere Hotelschool en zocht ik een baantje om mijn studie te bekostigen. Via een schoolvriend kwam ik terecht bij La Galleria in Scheveningen. Mijn sollicitatie was bij de serieuze Italiaanse directeur van het bedrijf. Na een tijdje kwam ik erachter dat hij niet zo oud en serieus was als ik dacht en werden Damiano en ik een stel. Ik ben gestopt met school, in het bedrijf gebleven en nooit meer weggegaan.’

2. HOE ZIJN JULLIE IN DE WIJNBUSINESS TERECHTGEKOMEN?

Damiano: ‘In de loop der jaren breidden we samen met compagnons veel uit en kregen we meer restaurants. We wilden onderscheidend zijn en gingen zelf onze producten inkopen, waaronder wijn. We openden Solo Vino, de eerste Italiaanse wijnbar van Nederland. We gingen steeds vaker zelf op zoek naar bijzondere producenten, die nog niet in Nederland vertegenwoordigd werden. Als restaurateur weet je natuurlijk heel goed wat de smaak van de gast is, en wijn was altijd al een grote passie van mij. Een aantal jaar geleden kwam daar de Solo Vino webshop bij.

 

Benieuwd naar de rest van het interview en ander wijnnieuws? Lees meer in het nieuwste Winelife Magazine 73. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Winelife Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg Winelife magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Winelife inkijkexemplaar

Ontdek alles over Winelife Magazine

Bij het aanvragen van het inkijkexemplaar ga je akkoord met commerciële e-mail marketing.