Groot, groter, grootst

Groot, groter, grootst

Borrelpraat: in iedere editie van Winelife Magazine hebben wij een item Borrelpraat, met het wijnnieuws dat jij niet zou willen missen. Ook delen wij hier funfacts. – TEKST REDACTIE + BEELD PEXELS.COM

Groot, groter, grootst

Van wie is die joekel van een wijnfles? Wijnboeren, rappers en Formule 1-coureurs laten met een magnum graag zien wat ze in huis hebben. Maar praktisch gezien is zo’n flinke fles niet handig om te vervoeren en uit te schenken en smaaktechnisch is er ook een nadeel: de wijn rijpt minder snel omdat het beetje zuurstof dat de kurk doorlaat wél veel meer wijn moet beïnvloeden.

Jantje zag eens pruimen hangen

De Betuwe is dé fruittuin van Nederland. Met pruimenteelt, maar ook druiven. Door de hele Betuwe wandel je in het voorjaar langs boomgaarden vol prachtige witte en roze bloesem of bezoek je wijngaarden. En wat doe je daarna? Eten en drinken bij Brasserie Poelzicht, bijvoorbeeld. De Franse bistrokeuken gecombineerd met strikt Franse wijnen is uniek voor de regio. Poelzicht is daarmee een stukje Frankrijk in de Betuwe.

Vrije radicalen

Voor je gezondheid moet je natuurlijk geen flessen wijn gaan wegklokken. Dat is vrij radicaal en je kunt zeker zijn van de negatieve effecten van alcohol. Maar in de meeste gevallen kan af en toe een glas geen kwaad, en soms zelfs goed doen. Wijn bevat namelijk antioxidanten, waaronder resveratrol. Antioxidanten zijn stoffen die cellen beschermen tegen onstabiele moleculen, die vrije radicalen worden genoemd en die ziektes zoals kanker en hartaandoeningen veroorzaken. Het gehalte kan per soort verschillen: rode wijn bevat veel meer antioxidanten dan wit.

[…]

 

Meer funfacts lees je in de nieuwste WINELIFE editie 77. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands