Thaise salade met biefstuk

Thaise salade met biefstuk

Pinot Noir biedt ook mooi tegenspel bij gerechten uit de Aziatische keuken. Vooral een slanke variant uit Marlborough past door z’n kruidigheid heel goed bij deze frisse salade met een mooie combinatie van zuur, zout en pittig. – TEKST JOLANDE VOS | BEELD REDACTIE

Thaise salade met biefstuk

Bereiding 20 minuten

Dit heb je nodig voor 4 personen

  • 500 g biefstuk
  • 1 el suiker
  • 3 el vissaus
  • 3 el citroensap
  • 2 tomaten
  • ½ komkommer
  • ½ (rode) ui
  • 50 g wortel
  • 2 lente-uitjes
  • 1 chilipeper
  • 1 stengel citroengras
  • 4 takjes munt
  • 10 takjes koriander

Zo maak je het

Verhit een droge koekenpan. Bak de biefstuk op hoog vuur aan elke kant 30 seconden. Snijd het vlees in dunne plakjes en doe ze in een kom. Klop de suiker, vissaus en citroensap door elkaar en schep het mengsel door het vlees. Snij de tomaten in partjes. Snij de komkommer en ui in dunne halve maantjes. Rasp de wortel. Snij de lente-uitjes en chilipeper in dunne ringetjes. Hak de stengel citroengras fijn. Hak de munt en koriander grof. Meng alle andere ingrediënten door het vlees. Verdeel over 4 borden. Breng zo nodig aan tafel op smaak met nog wat citroensap en/of vissaus. Je kunt deze salade met of zonder rijst serveren. In Thailand wordt de salade lauwwarm opgediend.

Meer recepten? 

Dit recept komt uit: WEST EATS EAST | MARC DECLERCQ I.S.M. WOK DYNASTY | LANNOO | ISBN: 9789401446433 | € 29,99

 

 

 

 

 

Ben je benieuwd naar meer recepten? Je leest ze in het nieuwste WINELIFE Magazine 77. Losse nummers bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE Magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

 

nl_NLNederlands