Domaines Ott: rosé op stand

Domaines Ott: rosé op stand

Domaines Ott: rosé op stand

Je hebt rosé en rosé, een aanzienlijk deel daarvan is van het genre terrasslobbertje. Er is ook rosé die geschonken wordt in de sterrententen. Dan heb je het over Château de Selle van Domaines Ott. 

Lancering van sterrenrosé

Als je wordt uitgenodigd voor de lancering van de nieuwe jaargang van Château de Selle 2022 by Domaines Ott, dan ga je. Het is namelijk meteen een uitstekende gelegenheid om 4e generatie wijnmaker Jean-François Ott het jasje van het lijf te vragen.

Niet één, maar drie domaines Ott

Drie domaines? Hoe zit dat? Jean-François: ‘Domaines Ott bestaat al sinds 1896, en is in 2004 overgenomen door Louis Roederer Champagne. Maar wij zijn gelukkig nog steeds verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en daarmee de kwaliteit. Er zijn drie domeinen Ott in twee wijnstreken: AOC Côtes de Provence en AOC Bandol Daar zijn Château de Selle in Taradeau, Clos Mireille in La Londe Les Maures en Château Romassan in Le Castellet gevestigd. We maken wijn in alle kleuren, maar het is vooral onze rosé die erg in de smaak valt.  Ze staan wereldwijd op de kaarten van de ‘betere’ horeca.’

Benieuwd naar het hele artikel? Je leest alles in WINELIFE 84. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands