Die Duitse bodem proeven

Die Duitse bodem proeven

Die Duitse bodem proeven

Gratis webinars over Duitse wijn volgen? Bijna elke eerste donderdagavond van de maand zendt het Duitse Wijninstituut er eentje live uit via Zoom. WINELIFE doet mee aan het WeinEntdeckerWissen Online Seminar over Bodem & Terroir. Terroirexpert Götz Drewitz leidt ons, samen met een aantal bekende Duitse wijnmakers, door zijn presentatie, waaraan je met of zonder glazen wijn voor je neus kunt deelnemen. Zullen we aan het eind inderdaad kunnen herkennen of we mosselkalk in onze Silvaner, leisteen in de Riesling of löss in een Grauburgunder (Pinot Gris) proeven? Het is trouwens quatsch (Duits voor onzin) dat je mineralen uit de bodem een-op-een in je glas terugvindt, die komen niet rechtstreeks in de druiven terecht. Er is meer aan de hand dan scheikunde, ook micro-organismen in de bodem blijken een grote rol te spelen. Götz noemt het proeven van de bodem in de wijn een schitterend mysterie. Want dát je verschil proeft, daar zijn wijnliefhebbers het over eens.

Benieuwd naar het hele artikel? Je leest alles in WINELIFE 84. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands