Château Gort & Gort

Château Gort & Gort

Op Château Gort & Gort zijn we familie. Maar wij niet alleen, alle mensen op de hele wereld zijn in oorsprong familie. Daarom moeten we goed voor elkaar zorgen. En we mogen nooit vergeten dat we bestaan dankzij de natuur. Als we van de natuur willen blijven genieten, moeten we haar beschermen. – TEKST + BEELD CHÂTEAU GORT & GORT

Château Gort & Gort

Samen zijn we verantwoordelijk voor de Aarde. Om dat te vieren drinken we graag een lekker glaasje wijn. Het liefst een glaasje wijn waarbij je met elk slokje Moeder Aarde een beetje helpt. We zijn weliswaar een klein familiebedrijf, maar we willen onze dromen naar de werkelijkheid trekken om de wereld beter te maken. Binnen de tegenstrijdige dwarsverbanden van klimaatadaptatie, materiaalgebruik en zorg voor de natuur willen we bouwen aan een nieuwe toekomst. Want er is geen tijd meer te verliezen. Nu is het moment om de Aarde centraal te stellen.

De wijngaard

Daarom hebben we in de wijngaard gekozen voor een werkwijze waarbij we de druiven zoveel mogelijk met rust laten. Sterker nog: we nemen genoegen met minder druiven en meer natuur. Omdat wij verliefd zijn op alles wat groeit en bloeit, zijn we al jaren geleden begonnen met het terugbrengen van de natuur in onze wijngaarden. We legden wallen aan voor de reeën, wilde zwijnen, vogels en andere dieren. Nog steeds planten we nieuwe stukken bos bij met vruchtbomen en bessenstruiken voor de vogels en klein wild. We onderhouden een duizend jaar oude dassenburcht met een grote dassenfamilie, een aantal bijenkasten rond onze wijngaarden, en niet te vergeten een snelgroeiend eekhoorngezin.

(…)

Benieuwd naar meer over Château Gort & Gort? Je leest meer in WINELIFE Magazine, editie #77. Deze bestel je hier. 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Winelife inkijkexemplaar

Ontdek alles over Winelife Magazine

Bij het aanvragen van het inkijkexemplaar ga je akkoord met commerciële e-mail marketing.