Alle wegen leiden naar Wenen

Alle wegen leiden naar Wenen

Eens in de 2 jaar leiden alle (wijn)wegen naar Wenen: tijdens Oostenrijks grootste wijnevenement, VieVinum. Het historische Hofburg-paleis is dan het decor van een driedaagse beurs waar meer dan 500 producenten hun wijnen presenteren. WINELIFE dompelde zich onder in de Oostenrijkse wijn, cultuur en Gemütlichkeit tijdens een vorstelijke – of beter gezegd: keizerlijke – wijntrip! – TEKST KARIN LEEUWENHOEK | BEELD PEXELS.COM

Alle wegen leiden naar Wenen

Dat VieVinum goed georganiseerd was wist ik al wel, maar het event overtrof zelfs de hooggespannen verwachtingen. De sprookjesachtige historische locatie, de omvang van de beurs, de kwaliteit van de wijnen, communicatie, service, het glaswerk, alles erop en eraan – inclusief een goodiebag met daarin het meest stijlvolle spuugvaasje dat ik ooit zag. VieVinum begon op zaterdag, maar journalisten en andere genodigden waren donderdagavond al welkom voor een grote get-together in een typisch Weens horecafenomeen: de Heuriger. Daarover zo meer, want ik zal bij het begin beginnen.

Schone stad

Op vliegveld Wien-Schwechat staat de taxichauffeur al klaar. Die rijdt me, samen met een Britse collega-wijnjournalist die toevallig om dezelfde tijd arriveerde, in een half uurtje naar het Flemings Selection Hotel in hartje Wenen. In de hotellobby heeft Austrian Wine, de marketingorganisatie voor de Oostenrijkse wijnindustrie en organisator van deze persreis, ook een eigen incheckbalie voor ons staan. Goed geregeld. Er worden deze dagen 1.000 vakbezoekers uit 53 verschillende landen verwacht, maar geen moment voel ik me een nummer. Wat zelfs ’s avonds opvalt aan Wenen: het is er schoon, ruim en, zeker voor een grote stad, behoorlijk chic. En daardoor op een prettige manier rustig en georganiseerd. De stad ruikt zelfs schoon, je hoort relatief veel vogels, en joggers en fietsers hebben alle ruimte op de brede boulevards. Tja, in een stad die wijngaarden heeft en waar wijn gemaakt wordt, kan het natuurlijk ook niet anders dan goed toeven zijn! En dan is het deze dagen ook nog eens schitterend zomers weer. Strakblauwe luchten en zon.

(…)

 

Wil je meer weten over Wenen? Je leest het in WINELIFE 79. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

nl_NLNederlands