Born in the USA

Born in the USA

Borrelpraat: in iedere editie van WINELIFE Magazine hebben wij een item Borrelpraat, met het wijnnieuws dat jij niet zou willen missen. –TEKST REDACTIE | BEELD Paprika Studios

Born in the USA

De meeste Californische mousserende wijnen worden gemaakt volgens de méthode champenoise, dus met een tweede gisting in de fles. De grote champagnefamilies Mumm, Chandon en Taittinger wisten namelijk voet aan de grond te krijgen in het nieuwe wijnland Amerika om hier het equivalent van hun Franse wijn te maken. Maar ook lokale familiebedrijven zijn aan de slag gegaan met ‘Napa Sparkling’. Vooral in de AVA Los Carneros, een oud en koel herkomstgebied dat zich uitstrekt tot over de grens van Napa naar Sonoma. Carneros betekent ‘schapen’ in het Spaans en deze natuurlijke onkruidbestrijders zie je wandelen langs de glooiende heuvels en overvloedige wijnstokken.

Domaine Carneros is opgericht door Claude Taittinger, in 1987. Hun Brut is gemaakt van chardonnay en pinot noir, en omdat het een vintage-wijn is – dus geen blend van verschillende jaren zoals bij veel champagnes – kun je hem nog zeker 5 jaar bewaren. Je ruikt honingraat, limoen en citrusschil, en bij de eerste slok proef je een zachte mousse en smaken van witte perzik, gebakken peer en oranjebloesem. De chardonnay geeft knapperigheid, de pinot noir geeft diepgang en een rijke roodfruitsmaak met fluweelzachte afdronk.
DOMAINE CARNEROS BY TAITTINGER BRUT 2018 | 8WINES.COM | € 37,58

Wat is sinaasappelwijn?

Vervang druiven door sinaasappels en je krijgt de oranje wijn Tarongino. Niet hetzelfde als de oranje wijn waar nu zo veel over geschreven wordt, want orange wine is wijn van witte druiven die zijn kleur krijgt doordat de schillen meevergisten en het sap langer op de schillen blijft liggen. Tarongino is gemaakt van echte oranges en wel uit Valencia. Daar teelt de Spaanse familie Antelo Mencheta al meer dan vijf generaties sinaasappels, grapefruits en bloedsinaasappelen. Uit liefde voor wijn maken ze er, na een natuurlijke gisting en met behulp van een oenoloog, een lichtoranje wijn van.

Hun sinaasappelbomen staan ​​in de omgeving van de Sierra Calderona, in de stad Sagunto. Dit is een ommuurde stad met een grote historische betekenis sinds Romeins Hispania, waar het kweken van citrusvruchten traditie is. Bij het familiebedrijf worden ze met de hand geoogst en gerijpt in stalen tanks en vaten, zodat oenoloog Juan Alberto Anaya er wijn van kan maken.
TARONGINO CALIENTE WINTERWIJN | TARONGINO.NL | € 11,99

(…)

Benieuwd naar meer wijnnieuws? Je leest het in WINELIFE Magazine 80. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

nl_NLNederlands
Wijn-spijs event in hartje Amsterdam