Door de mooie zoet-zuurbalans combineert een zoete Riesling eigenlijk met alle soorten fruit. Bij dit klassiek Franse taartje met frisse zuren van de granny smith-appel en het zoete van de karamel staat een Riesling Beerenauslese als een huis. – TEKST + BEELD JOLANDE VOS
Mini-tarte tatin
Bereiding 3o minuten
Dit heb je nodig (voor 4 personen)
- 4 kleine friszure appels (granny smith)
- 4 plakjes roomboterbladerdeeg, ontdooid
- 2 el boter
- 4 el appelstroop
- 4 bolletjes roomijs
- poedersuiker
- slagroom
Zo maak je het
Laat de bladerdeegplakjes in circa 10 minuten op het aanrecht ontdooien. Verwarm de oven voor op 180°C. Smeer de bakvormpjes in met roomboter. Schil de appels, verwijder de klokhuizen (gebruik eventueel een appeldeler om nette partjes te maken). Snij de appelpartjes in dunne schijfjes (2 à 3 millimeter). Verwarm in een pannetje de appelstroop zodat deze vloeibaar wordt. Verdeel dit over de bakvormpjes. Leg de appelschijfjes dakpansgewijs in de appelstroop. Prik de bladerdeegplakjes in met een vork. Leg ze op de appelschijfjes en stop het teveel aan bladerdeeg om de appel in de vorm.
Bak de tarte tatin circa 20 minuten in de oven. Zet de oven de laatste 5 minuten op 225°C. Haal de taartjes uit de oven en laat ze een beetje afkoelen (niet langer dan 10 minuten). Leg de bordjes op de vorm en draai dan in één keer om. Pas op: de appelstroop is heet. Bestrooi de tarte tatins met poedersuiker. Schep er een bolletje roomijs op. Lekker met stijfgeslagen slagroom. Dat wordt smullen!
Meer recepten?
Dit recept komt uit: MASTERCLASS – DESSERTS | DANNY JANSEN | UITGEVERIJ CARRERA CULINAIR | ISBN: 9789048842285 | € 21,99
Je leest meer recepten in WINELIFE Magazine 78. Losse nummers bestel je hier!
Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!
Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.