32 beauty’s van eigen bodem

32 beauty’s van eigen bodem

Vol enthousiasme werd er gereageerd op de uitnodiging om Nederlandse en Belgische wijnen in te sturen. Er kwamen bijna 100 flessen binnen. Daaruit selecteerden Frank Jacobs, ex-juryvoorzitter van de Wijnkeuring der Lage Landen, en Magda van der Rijst deze 32 prachtwijnen. Geniet ervan! – TEKST + BEELD MAGDA VAN DER RIJST

32 beauty’s van eigen bodem

Het gaat steengoed met de wijnen uit Nederland en België. Dat blijkt wel uit het feit dat we met gemak 32 wijnen uit de inzendingen konden vissen. De variatie is reuze. Om te beginnen wordt er in België met de bekende klassieke druivenrassen gewerkt, terwijl je in Nederland vaak met onbekendere variëteiten hebt te maken. Die ‘nieuwe’ rassen hebben unieke trekken en de Hollandse wijnmakers weten ze goed gezicht te geven.

Als je voor het eerst een Johanniter of Cabernet Blanc proeft, moet je misschien aan die nieuwigheid wennen, maar als liefhebber zul je snel vaststellen dat ze het proberen dik waard zijn. Als altijd zochten we een specialist om aan te schuiven, iemand met ervaring in Nederlandse en Belgische wijnen. We waren er wat trots op dat wijnspreker-wijnschrijver-wijndocent-wijntaxateur Frank Jacobs wilde aanschuiven. Frank was namelijk ook lange tijd voorzitter van de jury die jaarlijks wijnen uit Nederland en België keurde.

Aanpak & criteria

Gewoonlijk nodigen we importeurs en andere wijnverkopers uit om hun wijnen binnen een bepaald thema in te sturen. Dat moest nu anders, omdat veel Nederlandse en Belgische producenten hun wijnen aan de deur verkopen. Daarom benaderden we de wijnmakers zelf en velen reageerden enthousiast.

(…)

 

Ben je benieuwd naar meer over de 32 beauty’s van eigen bodem? Je leest ze in WINELIFE Magazine 76. Losse nummers bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Winelife inkijkexemplaar

Ontdek alles over Winelife Magazine

Bij het aanvragen van het inkijkexemplaar ga je akkoord met commerciële e-mail marketing.