Ontdek de veelzijdigheid van Pinot Noir uit Nieuw-Zeeland

Ontdek de veelzijdigheid van Pinot Noir uit Nieuw-Zeeland

Ontdek de veelzijdigheid van Pinot Noir uit Nieuw-Zeeland. Pinot Noir uit de Nieuwe Wereld smaakt net even anders dan eentje uit Bourgogne of uit Duitsland: dikker, sappiger en meer body. Maar wat ga je daarbij eten? Jolande Vos van I Love Food & Wine geeft je vier goddelijke suggesties. – TEKST JOLANDE VOS | BEELD PEXELS.COM

Ontdek de veelzijdigheid van Pinot Noir uit Nieuw-Zeeland

Geitenkaassalade met biet en bramen

Bereiding 15 minuten

Dit heb je nodig voor 4 personen

  • 125 g verse geitenkaas (7 rondjes)
  • 2 el za’atar-kruidenmix
  • 100 g slamelange
  • 200 g voorgekookte rode bietjes
  • 150 g bramen (houd er 6 apart voor de dressing)

Dressing

  • 6 bramen
  • 1 el rodewijnazijn
  • 2 el olijfolie
  • flinke snuf zout

Zo maak je het

Maak eerste de dressing. Prak de bramen in een kleine kom tot een puree. Voeg de azijn, olijfolie en het zout toe en roer goed door elkaar. Zet apart.
Halveer voor de salade de geitenkaasrondjes en rol ze tot gladde balletjes. Strooi de za’atar in een diep bord en rol de balletjes erdoor, zodat de kruidenmix zich goed hecht. Leg de balletjes tot gebruik in de koelkast.
Snij de rode bietjes in partjes. Leg in een ruime slaschaal of op een brede plank (zie foto). Verdeel de bramen erover. Bestrooi met peper en met de dressing. Leg tot slot de geitenkaasballetjes erop en serveer direct.

OntdekMeer recepten?

Dit recept komt uit: BAZAAR | SABRINA GHAYOUR | GOOD COOK | ISBN: 9789461432124 | € 25,95

 

 

 

 

Ben je benieuwd naar meer recepten? Je leest ze in het nieuwste WINELIFE Magazine 77. Losse nummers bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE Magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands