OP WINE SKISAFARI IN SÜDTIROL

OP WINE SKISAFARI IN SÜDTIROL

Als je het Tiroolse gejodel nooit helemaal begrepen hebt, moet je eens op Wine Skisafari in de Dolomieten gaan. Als je daar onder een strakblauwe lucht van skihut naar skihut glijdt op zoek naar de lekkerste wijnen van Südtirol, volgt dat jodelen vanzelf wel. Tekst Romy Kooij

Met de gastronomische lokale keuken, de vele zonovergoten terrassen met panoramisch uitzicht, en een overvloed aan winteractiviteiten is het skigebied Alta Badia in het Noord-Italiaanse Alto Adige/Südtirol sowieso een van de betere skibestemmingen. Maar eens per jaar vindt er op die pistes een uitbundig vineus feestje plaats: de Wine Skisafari, ofwel ‘de dl Vin’ voor de 4 procent Ladinisch-sprekende Zuid-Tirolers. Deze epische hut-tot-hutskitocht, waarbij je op avontuurlijke wijze de lokale wijnen leert kennen, maakt van Alta Badia een skibestemming die iedere wijnliefhebber op zijn verlanglijst zou moeten hebben staan.

Spectaculaire panorama’s

Wijngebieden vind je tegenwoordig wereldwijd, maar er zijn er maar weinig die je skiënd kunt verkennen. In Alta Badia kan dat gewoon op een reguliere zondag in maart. Niet dat je veel wijnranken op 2.000 meter hoogte op de skipistes tegen zult komen, maar tijdens deze jaarlijkse ski-expeditie kun je wel bijna alle wijnen proeven die ervan gemaakt worden – en dat terwijl je je ski’s nog onder hebt. Bij verschillende berghutten– de zogenaamde rifugio’s – staan de wijnmakers in de sneeuw voor je klaar om hun wijnen te presenteren. Stel je even voor: overal sneeuwwijnbarren met daaromheen luie ligstoelen en een uitzicht van indrukwekkende 360 gradenpanorama’s op de omringende Dolomieten. Het is er zelfs zo spectaculair dat de film Cliffhanger met Sylvester Stallone er werd opgenomen.

Lees het hele verhaal en meer in #WINELIFE#58. Klik hier en bestel!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Winelife magazine!

nl_NLNederlands

Winelife inkijkexemplaar

Ontdek alles over Winelife Magazine

Bij het aanvragen van het inkijkexemplaar ga je akkoord met commerciële e-mail marketing.