Een stukje Twente in Toscane

Een stukje Twente in Toscane

Italië blijft een heerlijk land met tal van verlokkingen zoals architectuur, cultuur en wijn. Een van de meest verleidelijke wijnstreken is Toscane. De winery waaraan we voor dit artikel – virtueel om voor de hand liggende redenen – een bezoek brengen is Villa Trasqua, een wijnbedrijf midden in het Chianti Classicogebied met een nuchter Twents tintje. – TEKST CHARLOTTE VAN ZUMMEREN

Een stukje Twente in Toscane: Villa Trasqua

Glooiende heuvels, olijfbomen, Romeinse architectuur, blauwe lucht, heerlijke wijnen en een blauwe zee. Zie hier Toscane in een notendop. Chianti staat van oudsher bekend om de flessen in gevlochten mandjes, de zogenaamde fiasco’s. Zag je deze vroeger vooral in studentenkamers met een kaars erin of bij de lokale pizzeria’s, tegenwoordig zijn ze zo goed als verdwenen. Maar de fiasco’s zijn in Italië weer bezig aan een kleine opmars, want sommige winery’s bottelen er weer Chianti’s in. Chianti is synoniem met sangiovese, de trotse druif van Toscane. Het huis Villa Trasqua, de hoofdrolspeler van vandaag, is specialist op het gebied van deze mooie druif en is gevestigd in Chianti Classico. Villa Trasqua is van de familie Hulsbergen, die uit Ootmarsum komt. Zo komt de onbewogen Tukkerse mentaliteit in Italië terecht.

Toscane

Toscane is een waanzinnig populair vakantieland én wijngebied. Het is een van de grootse wijngebieden in Italië en heeft een schitterend glooiend landschap met cipressen en wijde vergezichten. Toscane, overigens ook het meest beboste gebied van Italië, ligt tussen de Apennijnen en de Tyrreense Zee en heeft een zeer gevarieerd heuvel- en bergachtig landschap. Slechts 10 procent van Toscane is vlak. Verder is een kwart van Toscane bergachtig en is meer dan de helft met heuvels bedekt. Het landschap van Val d’Orcia ten zuiden van Siena staat sinds 2004 op de werelderfgoedlijst van de Unesco.

[…]

Benieuwd naar meer over Villa Trasqua? Je leest het in Winelife Magazine 73. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Winelife Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg Winelife magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Winelife inkijkexemplaar

Ontdek alles over Winelife Magazine

Bij het aanvragen van het inkijkexemplaar ga je akkoord met commerciële e-mail marketing.