Drie keer droombestemming

Drie keer droombestemming

Ook ontsnappen aan het dagelijks bestaan? Dit zijn fijne plekken om te verblijven. Met wijnproeven in de hoofdrol, maar ook allerlei (andere) vormen van ontspanning. – TEKST + BEELD VVR-©-Stevens-Fremont

Drie keer droombestemming

Oenotourisme is populair. Het komt van het woord oenologie, dat ‘wetenschap van wijn’ betekent, en je kunt het vertalen als wijntoerisme. Toen dit opkwam ging het vooral om een kennismaking met het universum van de wijngaard. Waar je vroeger in Frankrijk nauwelijks een woord wisselde met de onverstaanbare wijnboer die je in zijn kelder liet proeven en daar flessen verkocht, was het ineens mogelijk om een uitgebreider kijkje in de keuken te nemen.

Extreme vormen

Maar oenotourisme is groot geworden. Denk aan wijnfestivals met muziek en foodtrucks die de enkele wijngaard overstijgen. Denk aan landelijke websites met wijnroutes en wijn-spijsbestemmingen. Deze schaalvergroting is niet zo gek als je bedenkt dat wijn voor veel landen een ongelooflijk belangrijk exportproduct is en het toerisme een belangrijke bron van inkomsten. Australië heeft zelfs een opleiding aan de universiteit gelanceerd, die zich richt op wijntoerisme van het land als geheel. Extremere ideeën van de wijnboeren zelf, of van hun marketingafdeling, hebben ook hun intrede gedaan. Bij kleinere domeinen kun je mountainbikes huren en na een fietstocht wijnproeven. Je kunt mindful wandelen of yogales volgen tussen de wijnstokken. Wat dacht je van een luchtballonvaart boven de wijngaard of in een zitje aan een boom omhooggetakeld worden om op grote hoogte wijn te proeven? De boeren hebben er een tak om te concurreren bij!

(…)

 

Wil je meer over de drie droombestemmingen lezen? Bestel dan hier WINELIFE Magazine editie nummer 77.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

nl_NLNederlands