Een extra dimensie

Een extra dimensie

Niek Beute is topsommelier en hoofdredacteur bij WINELIFE. Lees hier zijn voorwoord van de nieuwste editie WINELIFE 74.

Alweer het laatste nummer van dit roerige jaar. We hebben er alles aan gedaan om het jaar knallend en bruisend uit te gaan. En ondanks dat ik geen voorkeur dien te hebben, weten velen dat ik een grote voorliefde heb voor champagne – en keek daardoor nog meer uit naar deze editie van WINELIFE.

Een extra dimensie

Lang voelde ik me bezwaard om mezelf als champagneliefhebber te betitelen of er publiekelijk van te genieten. Champagne kampt nog altijd met een elitair imago van extravagantie. Een imago dat door de luxe merken is opgezet en in stand wordt gehouden. Maar tijden veranderen.

Langzaam wordt duidelijk dat champagne zoveel meer is dan een drank van de jetset. De Champagne zelf krijgt ondertussen eindelijk ook de erkenning als een van de meest complexe wijngebieden ter wereld, dat gekenmerkt wordt door de eindeloze diversiteit aan stijlen en smaken die tegenwoordig beschikbaar zijn. De volwassenwording van de wijnstreek is in een stroomversnelling gekomen door de enorme aanwas van uitstekende kleine zelfstandige producenten. Voor de liefhebber is het een eindeloze ontdekkingsreis.

[…]

Benieuwd naar de rest van Nieks voorwoord? Je leest het in het nieuwste WINELIFE Magazine 74. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Winelife Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg Winelife magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands
Wijn-spijs event in hartje Amsterdam