De ultieme Kerstcombinatie: Entrecote + Tre Filari Primitivo

De ultieme Kerstcombinatie: Entrecote + Tre Filari Primitivo

Wat staat er op het Kerstmenu dit jaar? Hoe jouw droomkerst er ook uitziet, deze Kerst wordt goud! Jumbo helpt je met de beste tips, lekkerste recepten en het grootste Kerstassortiment ooit. Wat dacht je van heerlijke Entrecote roast cranberry met gegrilde groente en aardappelgratin met truffel? Maak dit gerecht helemaal compleet met de Tre Filari Primitivo, de perfecte wijncombinatie. Bekijk onderstaand recept en steel de show deze Kerst, in slechts 4 stappen. Wij wensen jou en je naasten een heerlijke gouden Kerst! Smakelijk! 

De ultieme Kerstcombinatie: Heerlijke Entrecote roast cranberry met gegrilde groente, aardappelgratin met truffel en Tre Filari Primitivo

Ingrediënten (4 personen)

  • 600 g entrecote roast cranberry (schaal)
  • 700 g aardappelgratin met truffel (schaal)
  • 1 courgette
  • 2 rode puntpaprika’s
  • 2 rode uien
  • olijfolie 2 el
  • 1 ovenschaal (20 x 25 cm)
  • 1 grillpan

Perfecte wijncombinatie: Tre Filari Primitivo

Bereidingswijze

  1. Haal de entrecote roast cranberry een half uur voor bereiding uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Verwarm intussen de oven voor tot 170 °C.
  2. Zet de aardappelgratin in de oven. Steek de pop-up thermometer uit de verpakking in het vlees. Plaats de entrecote met cranberry in de ovenschaal in het midden van de oven. Braad deze tot de pop-up thermometer omhoog komt, dit duurt ca. 40 minuten (kerntemperatuur 52 °C).
  3. Snijd de courgette in de lengte in dunne plakken van ca. een 0,5 cm. Snijd de paprika in lange repen van 1 cm breed en de uien in dunne partjes. Besprenkel de groenten met de olie. Verhit de grillpan en gril de groenten in porties in 3-4 min. per portie gaar. Keer regelmatig met een tang.
  4. Snijd de entrecote roast cranberry in plakken en leg op een mooie schaal. Leg er de gegrilde groenten omheen. Serveer er de aardappelgratin apart bij.

Wat maakt de Tre Filari Primitivo een bijzonder lekkere combinatie?

Sampietrana maakt wijnen in het Zuid-Italiaanse Salento. We bevinden ons dan in Puglia, oftewel de hak van de laars. Het wordt hier behoorlijk warm in de zomer, maar gelukkig zijn de lokale druiven daar goed tegen bestand. Met donkere en stevige schillen die vervolgens weer krachtige wijnen met bijbehorende tannines opleveren. De druif primitivo is het schoolvoorbeeld uit de streek. Hij is ook razend populair in Californië onder de naam zinfandel. Met zijn zondoorstoofde karakter herken je hem aan zijn robuuste karakter met de smaak van bramenjam, pure chocolade en mokka. Daarnaast proef je vanille dankzij de rijping op eikenhouten vaten. Dit alles is de reden dat deze bijzondere wijn door de grote Hamersma beoordeeld is met een 8,5. Schenk deze Tre Filari Primitivo bij stevige pastagerechten met vlees of bij wild, lam of ovenschotels. Een ultieme wijn dus voor je Kerstdiner.

Op zoek naar meer Kerst inspiratie? Kijk op jumbo.com/kerst

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Jumbo.

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Winelife Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg Winelife magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

 

Winelife inkijkexemplaar

Ontdek alles over Winelife Magazine

Bij het aanvragen van het inkijkexemplaar ga je akkoord met commerciële e-mail marketing.