Mousserende wijnsoorten

Mousserende wijnsoorten

Alles wat je altijd al wilde weten maar niet durfde te vragen over… mousserende wijnsoorten. – TEKST + BEELD REDACTIE

Mousserende wijnsoorten

BLANQUETTE DE LIMOUX

Nog vóór champagne bedacht door benedictijner monniken in het Zuid-Franse Limoux, richting Pyreneeën. Van mauzac, chenin en chardonnay met een tweede gisting op fles van minimaal 9 maanden. In de AOC Blanquette Méthode Ancestrale mag alleen het ras mauzac (=blanquette) worden gebruikt.

CHAMPAGNE

Eeuwenlange ervaring met de tweede gisting van wijn in de fles. En de ligging van de Champagne op kalkgronden ten noordoosten van Parijs, hebben de streekwijn een kwaliteitsvoorsprong gegeven. Chardonnay, pinot noir en pinot meunier zijn de hoofddruiven. Smaken als toast en brood het hoogtepunt!

CAVA

Salud! De Spaanse bubbel wordt gemaakt volgens de método tradicional van macabeo, parellada en xarel-lo. De herkomststreek Catalonië, bij de kust van Barcelona, en de landseigen druiven maken de smaak onvergelijkbaar met champagne. Droog, bloemig en kruidig, dus wat hartiger dan champagne.

 

Wil je nog zes interessante feitjes lezen over mousserende wijnsoorten?  Bestel dan hier de nieuwste Winelife editie 74.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Winelife Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg Winelife magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands

Winelife inkijkexemplaar

Ontdek alles over Winelife Magazine

Bij het aanvragen van het inkijkexemplaar ga je akkoord met commerciële e-mail marketing.