Goed teamwork!

Goed teamwork!

Borrelpraat: in iedere editie van Winelife Magazine hebben wij een item Borrelpraat, met het wijnnieuws dat jij niet zou willen missen. – TEKST REDACTIE | BEELD PEXELS.COM

Goed teamwork!

De International Organization of Vine and Wine (OIV) is gaan samenwerken met een aantal topwijnbedrijven op het gebied van onderzoek en ontwikkeling. Een thema zal bijvoorbeeld zijn de opwarming van de aarde, die alle wijnlanden wereldwijd aangaat. Want wat doet de klimaatverandering met de groei van druiven en de smaak van wijn?

Wat doet wijn in de ruimte?

Normaal gesproken rijpt een wijn in de kelder van het wijnhuis, in het vat of in de fles – of na aankoop bij je thuis, natuurlijk. Op de grond weten we wel zo’n beetje wat er aan smaakverandering te verwachten is wanneer door de jaren heen zuurstof heel langzaam contact maakt met de wijn. Maar wat gebeurt er buiten de atmosfeer? Om dit te onderzoeken, werden flessen wijn de ruimte in gestuurd.

Mosselseizoen

De Romeinen plukten in Nederland al druiven, maar het vissen van mosselen is minder oud: ruim 150 jaar gebeurt dit in onze kustwateren. De kweekgebieden zijn de Oosterschelde en de Waddenzee. Samen met de Duitse Waddenzee, waarvandaan de schelpdieren ook via de Nederlandse Mosselveiling in Yerseke worden verkocht, is dat 7.000 hectare. Een megawijngaard zou dat zijn, zoals bijvoorbeeld de oppervlakte van wijncoöperatie Señorío de Iniesta bij Valencia, met 1.200 boeren. Welke wijn past bij mosselen?

[…]

 

Wil je meer wijnnieuws lezen?  Bestel dan hier de WINELIFE nummer 73.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Winelife Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg Winelife magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands