Roadtrip naar Napa en Sonoma

Roadtrip naar Napa en Sonoma

In de jaren 80 was wijnproducerend Californië een ontdekking voor WINELIFE. Hoe staat het gebied er nu bij? – TEKST + BEELD MARJOLEIN SCHUMAN

Er moet nog ergens een foto liggen. Als achttienjarige met veel te grote schoudervullingen in mijn blazer, poseer ik met een groot glas Chardonnay bij het wijngoed uit de soapserie Falcon Crest. Die serie speelt in de Californische wijnindustrie en draait om de ruziënde rijke families Channing en Gioberti. Mijn beeld van Amerika was bepaald door Falcon Crest, Dallas en Dynasty. In het echt bleek alles nog groter, luxer en indrukwekkender dan hoe ik het voor de televisie had gefantaseerd. Met WINELIFE maak ik 35 jaar later opnieuw een roadtrip langs de North Coast, vanaf San Francisco. Vanwege de coronasituatie is die niet live, maar de verbeelding belet ons gelukkig niet om met een Jeep Cherokee van wijngoed naar wijngoed te hoppen, langs de kust en over de bergketen die tussen Napa en Sonoma ligt.

Roadtrip naar Napa en Sonoma

Gastvrijheid to the max

De glazen waren hier destijds royaler, de wijn romiger en de entourage rijker dan bij de stroeve Franse wijnboertjes waarmee mijn ouders en ik de kelder indoken. De mensen waren hartelijk en gastvrij. Geen wonder dat Napa en Sonoma twee van de meest geliefde wijnbestemmingen ter wereld zijn geworden! Bij Spring Mountain Vineyard, want zo heet het wijngoed waar Falcon Crest werd opgenomen, kun je nog steeds dagelijks proeverijen bijwonen in het prachtige 19e-eeuwse kasteel. Zo was op 5 december de release van hun Cabernet uit 2017.

[…]

 

Wil je meer weten over de roadtrip naar Napa en Sonoma? Je leest het in WINELIFE Magazine 74. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands