Rozengeur en fijne wijn

Rozengeur en fijne wijn

Rozengeur en fijne wijn

Het is niet zo dat wijnmakers simpelweg, net als de grote neuzen in de parfumwereld, allerlei druiven kunnen combineren tot de wijn met de fijnste aroma’s. Want geuren in de fles komen soms van een druivenblend of van een enkel ras, maar vaak ook van het terroir, van de manier van vinificeren en van de houtlagering of de rijping van de wijn, waardoor allerlei aroma’s worden toegevoegd. Wil je bloemen ruiken in je glas? Drie tips voor fijne florale aroma’s. – TEKST MARJOLEIN SCHUMAN

Lavendel

Bloemig en kruidig. De geur van lavendel is niet alleen lekker voor bijen en vlinders, maar werkt ook kalmerend op mensen – en dat is bewezen. Van badschuim tot wasverzachter, van parfum tot schoonmaakmiddel; overal zit lavendel in.

Roos

Opwekkend, warm, zoet, zwoel. Rozen ruiken sterk, maar rozenblaadjes hebben als je ze eet een subtiele zoete smaak. De roos komt goed tevoorschijn in de druif gewürztraminer, een monument van de Duitse wijncultuur, die zorgt voor geurige, kruidige, soms zoetige wijnen.

Viooltje

Van aarde-achtig tot zacht zoet. De geurkracht van het blauwe maarts viooltje wordt gebruikt in parfums en doet denken aan koele bosgrond en natuur. Als je ze eet hebben viooltjes ook een sla-achtige smaak.

Benieuwd naar het hele artikel en de wijntips? Je leest het in Winelife 72. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Winelife Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg Winelife magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands