Boeken: Een selectie van de nieuwste boeken op het gebied van wijn en cuisine

Boeken: Een selectie van de nieuwste boeken op het gebied van wijn en cuisine

In elke editie van WINELIFE vind je een selectie van de nieuwste boeken op het gebied van wijn en cuisine.
– TEKST KATJA BROKKE

Table stories

De beste herinneringen worden aan tafel gemaakt. Of het nu gaat om een bruiloft, een kinderfeestje, een verjaardagsfeest of het langverwachte weerzien van vrienden en familie. Table Stories helpt je om die tafelmomenten vorm te geven en gaat verder dan het perfect gestreken tafelkleed. Tweeëntwintig internationale stylisten presenteren samen meer dan honderd tafels, voor elk seizoen, elke dag en elke gelegenheid. Ze delen bovendien tips en tricks zodat je direct aan de slag kunt met het stylen van een mooie tafel.

Table stories | An Bogaerts | Lannoo | ISBN: 9789401469180 | € 39,99

Pastry crush

Sweet indulgence, dat is Pastry Crush van Jaline Vandromme. Voor dit boek hang je je voornemen om in 2021 minder suiker te eten zonder enige schaamte aan de wilgen, want in Pastry
Crush staan recepten voor verschillende variaties op onder andere millefeuille, baba au rhum, Saint-Honoré, Paris-Brest en Forêt Noire; de klassiekers van de patisserie. Jaline, winnares van Bake Off Vlaanderen, moedigt aan om ingrediënten die je niet lekker vindt of niet in huis hebt te vervangen, ingrediënten weg te laten of juist toe te voegen.

Pastry crush | Jaline Vandromme | Carrera | ISBN: 9789048856398 | € 29,99

 

Wereldse smaakmakers

Na Proeven met Pascal (2001), Pascal Jalhay proeft (2010) en Baru Belanda (2019) komt topkok Pascal Jalhay met Wereldse smaakmakers. Tijdens de vele reizen die Pascal in zijn leven maakte heeft hij een breed scala aan kruiden, sauzen, boemboes en condimenten verzameld. De kok laat zien hoe je verschillende basissmaakmakers maakt, zoals Argentijnse wet en dry rubs, Peruaanse leche de tigre, Vietnamese vissaus, verschillende Indonesische boemboes, oer-Hollands rommelkruid, piri piri en za’atar. Goede reis!

Wereldse smaakmakers | Pascal Jalhay | Fontaine uitgevers | ISBN: 9789464040067 | € 29,99

 

Ben je benieuwd naar meer? Je vindt meer boeken in Winelife editie 69. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Winelife Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg Winelife magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands