Sauvignon Blanc op tafel

Sauvignon Blanc op tafel

Sauvignon Blanc, wie kent hem niet? Natuurlijk altijd heerlijk als aperitief door zijn verfissende zuren en kruidigheid. Klassieke begeleiders zijn tomaten, verse geitenkaas, feta, groene salades, groene kruiden of groene asperges. Op zoek naar de mooiste combinaties? Jolande Vos van I Love Food & Wine helpt je op weg.

Sauvignon Blanc en geitenkaas vormen een klassiek paar. Deze frittata met geitenkaas en bietenrelish is een heerlijk borrelhapje bij een Sauvignon Blanc uit de Loire. Maar je kunt dit ook als vegetarische maaltijd serveren. De frittata wordt extra lekker door de bietenrelish, die zowel licht zurig (tamarinde), licht zoetig (biet) en kruidig van smaak is.

Bereiding 25 minuten

Dit heb je nodig (4 personen)

Bietenrelish

  • 3 el (kokos)olie
  • 6 verse kerrieblaadjes (toko)
  • 1 lange groene peper, fijngesneden
  • 500 g middelgrote rauwe rode bietjes, geschild en fijngeraspt
  • 2 el tamarindepasta
  • zout

Frittata

  • 6 eieren
  • 15 g basilicumblaadjes, fijngesneden
  • 60 g roomboter
  • 40 g verse geitenkaas

Zo maak je het

Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kerrieblaadjes 30 seconden. Voeg de chilipeper toe en bak circa 1 minuut mee. Draai het vuur iets lager, doe de bietjes erbij en bak ze 10 minuten mee. Haal de pan van het vuur, roer de tamarinde erdoor en breng op smaak met zout. Verwijder de kerrieblaadjes. Verwarm de grill voor. Klop de eieren, basilicum en een snuf zout door elkaar. Smelt de boter in een ovenbestendigde koekenpan en schenk het eiermengsel erin. Bak 2 minuten en haal de pan van het vuur. Verkruimel de geitenkaas erboven en zet 3-4 minuten onder de grill tot de bovenkant gestold is. Verdeel in vieren. Serveer met de bietenrelish, gebakken krieltjes en komkommersalade.

Ben je benieuwd naar meer recepten die de ultieme combinatie zijn met Sauvignon Blanc? Je leest het in Winelife editie 69. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Winelife Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg Winelife magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands