Los Vascos Cabernet Sauvignon 2020

Los Vascos Cabernet Sauvignon 2020

Los Vascos Cabernet Sauvignon 2020

De Los Vascos-wijnen hebben allemaal de kenmerkende zijdezachte structuur en elegantie waar Domaines Barons de Rothschild (DBR Lafite) zo bekend om staat. Zo ook de Los Vascos Cabernet Sauvignon, een wijn met een bijzonder goede prijs-kwaliteitsverhouding. De geur is rijk, met aroma’s van verse pruim, kers en zwarte bessen. Deze fruitaroma’s mengen zich op harmonieuze wijze met de tonen van zoethout en witte peper. De smaak is vol en sappig, met een vleug kruidigheid en een zijdezachte tanninestructuur.

Dertig jaar geleden werd baron Eric de Rothschild verliefd op een wijngoed in de Colchagua-vallei in Chili. Hij trof er een oase van groen aan, met op de achtergrond de machtige Andes. De beroemde wijnproducent was direct verkocht en zag unieke mogelijkheden op dit Chileense terroir. Het was de start van het Los Vascos-verhaal, geschreven door Domaines Barons de Rothschild (Lafite). Viña Los Vascos, zoals het wijngoed volledig heet, is onderdeel van DBR Lafite: een groep wijnhuizen met als basis het wereldberoemde Château Lafite Rothschild (Premier Cru Classé), dat in de 18e eeuw al beschouwd werd als de beste wijngaard van Bordeaux.

De wijngaarden, gelegen op ruim 120 meter boven zeeniveau en op circa 40 kilometer van de Stille Oceaan, genieten een constant verkoelende bries van zee. Deze wind tempert de hitte tijdens de zomermaanden en ‘s winters is het gebied vorstvrij. Door de flinke temperatuurverschillen tussen dag en nacht rijpen de druiven langzaam en krijgen ze alle gelegenheid om hun volledige aromapotentieel te ontwikkelen.

SMAAKPROFIEL

De geur is rijk aan fruit, met verse pruim, kers en rijpe framboos, gevolgd door een aangename vleug zwarte bes. De fruitaroma’s mengen zich op harmonieuze wijze met de tonen van zoethout en witte peper.

SERVEERSUGGESTIES

Combineer deze Sauvignon met rundvlees, lamsvlees, belegen kazen.

HERKOMST

De wijngaarden liggen op ruim 120 meter hoogte en op ca. 40 kilometer van de Stille Oceaan. Wind van zee tempert de hitte tijdens de zomermaanden en ‘s winters is het gebied vrij van vorst. Door de flinke temperatuurverschillen tussen dag en nacht rijpen de druiven langzaam en krijgen ze alle gelegenheid om hun volledige aromapotentieel te ontwikkelen.

ALCOHOL PERCENTAGE

14%

 

Meer informatie op MONNIK-DRANKEN.NL

nl_NLNederlands