Santa Maria Medalla Real Reserva Chardonnay

Santa Maria Medalla Real Reserva Chardonnay

Santa Maria Medalla Real Reserva Chardonnay

De elegante Medalla Real Reserva Chardonnay heeft een goudgele kleur en aroma’s van tropisch fruit en grapefruit, in combinatie met tonen van vanille. De aanhoudende afdronk kenmerkt zich door een aangename zuurgraad en zoetheid. Het klimaat wordt sterk beïnvloed door de Stille Oceaan en de laaggelegen Coastal Mountains. De warme temperatuur wordt getemperd door een koele wind. Dit klimaat zorgt voor een Chardonnay die perfect in balans is. Deze Chardonnay is goed te combineren met rijke visgerechten, sint-jakobsschelpen en kreeft.

Viña Santa Rita werd in 1880 opgericht door Don Domingo Fernández Concha, een vooraanstaand zakenman en publieke figuur in die tijd. Don Domingo bracht de beste Franse druivensoorten naar de rijke bodems van de Maipo-vallei, samen met gespecialiseerde apparatuur en een team van topwijnmakers uit Frankrijk. Zij brachten technieken met zich mee die tot dan toe onbekend waren in Chili. Hierdoor veranderde de manier van wijn maken in het land en dat zorgde voor spectaculaire resultaten.

Met 3.980 hectare aan eigen wijngaarden in Chili en Argentinië is Santa Rita een van de grootste wijnbedrijven ter wereld. Doordat de wijngaarden verspreid zijn over de bekende en minder bekende wijnregio’s van Chili beschikt Santa Rita over een zeer veelzijdig portfolio aan Chileense wijnen. Door de expertise van de verschillende teams – met elk een eigen hoofdwijnmaker – biedt Santa Rita wijn op alle niveaus; van instapwijn tot icoonwijn.

SMAAKPROFIEL

De elegante Medalla Real Reserva Chardonnay heeft een goudgele kleur. Met aroma’s van tropisch fruit en grapefruit, in combinatie met tonen van vanille. De aanhoudende afdronk kenmerkt zich door een aangename zuurgraad en zoetheid.

SERVEERSUGGESTIES

Combineer deze Chardonnay met rijke visgerechten, sint-jakobsschelpen en kreeft.

DRUIVEN

100% Chardonnay

ALCOHOL PERCENTAGE

14%

 

Meer informatie op VERBUNTVERLINDEN.NL

nl_NLNederlands
Wijn-spijs event in hartje Amsterdam