Jaume Serra Cava Brut, Macabeo, Parellada, Xarel-Lo, Spanje

Jaume Serra Cava Brut, Macabeo, Parellada, Xarel-Lo, Spanje

Jaume Serra Cava Brut, Macabeo, Parellada, Xarel-Lo, Spanje

De Jaume Serra Cava Brut bevat mooie, verfijnde geuren van wit fruit en citrus. In de frisse smaak vind je appel, peer en citrus in combinatie met een stevige, maar delicate bubbel. De Jaume Serra Cava Brut is uitermate geschikt als feestelijk aperitief, maar ook bij gerookte vis, oesters en zelfs bij een zakje frites.

Jaume Serra is opgericht in 1943 door Don Jaume Serra Güell. Sinds 1984 ligt de bodega in de stad Vilanova i la Geltrú. Deze stad bevindt zich in het hart van de beroemde mousserende-cavaregio. In 1997 werd Jaume Serra verkocht aan Don José García Carrión. Hij voegde dit wijnbedrijf toe aan hun portfolio Vinos de Familia Garcia Carrion. Dit is een aantal wijnbedrijven met verschillende Spaanse herkomstbenamingen, zoals Jumilla, La Mancha, Rioja en Ribera del Duero.

Jaume Serra staat bekend om het maken van zowel stille wijnen als cava. De stille wijnen komen van de 125 hectare wijngaarden rond de bodega zelf. Deze zijn voornamelijk aangeplant met cabernet sauvignon, merlot, tempranillo en chardonnay. Maar het is de cava waar Jaume Serra vooral groot en bekend om is. In de immense kelders kunnen maar liefst 60 miljoen flessen cava bewaard worden. Deze ruimte is nodig om de tweede gisting op fles en de minimaal 12 maanden rust op fles daarna te kunnen faciliteren. Het resultaat mag er dan ook zijn! Verrukkelijke cava geproduceerd van klassieke druiven van deze streek. Een feestelijke wijn met de klasse van champagne en de vriendelijkheid van de Spaanse zon.

SMAAKPROFIEL

De Jaume Serra Cava Brut bevat mooie, verfijnde geuren van wit fruit en citrus. In de frisse smaak vind je appel, peer en citrus in combinatie met een stevige, maar delicate bubbels.

SERVEERSUGGESTIES

De Jaume Serra Cava Brut is uitermate geschikt als feestelijk aperitief, maar ook bij gerookte vis, oesters en zelfs bij een zakje frites.

DRUIVEN

Macabeo, Parellada, Xarel·lo

ALCOHOL PERCENTAGE

11,5%

 

Meer informatie op VINIFY.NL

nl_NLNederlands