Kippensoep in Noord-Italiaanse stijl

Kippensoep in Noord-Italiaanse stijl

‘Dit is mijn maak-alles-op-wat-in-de-koelkast-ligt-soep. Hij is heel troostrijk en smaakt niet als een soep die van restjes uit de koelkast is gemaakt. De venkel is volkomen optioneel, maar ik vind dat de anijsachtige smaak veel te weinig waardering krijgt. Gebruik goede fruitige olijfolie om de soep te garneren en voeg voor een voedzamere soep aan het eind wat gekookte pasta toe, of doe wat gekookte bonen in de pan voordat je de soep laat sudderen.’ – TEKST DAVID CHANG EN PRIYA KRISHNA | BEELD PEXELS.COM

Dit heb je nodig voor 4 personen

  • kippenbouillon
  • korst van Parmezaanse kaas
  • rozemarijn
  • boerenkool
  • 1 ui
  • venkelknol 1 stuk
  • stukjes kippenvlees
  • olijfolie
  • zwarte peper

Zo maak je het

‘Breng de kippenbouillon (van pag. 19; alleen de bouillon, het kippenvlees voeg je later toe) op smaak met een of twee stukken harde korst van Parmezaanse kaas (of een andere harde Italiaanse kaas), rozemarijn, een handvol gesneden boerenkool of andere groene bladgroente, 1 witte, gele of rode ui, in stukjes, en/of 1 venkelknol, in reepjes.

Laat dit zo’n 30 tot 40 minuten sudderen met het deksel op de pan, tot alles gaar is en de bouillon heel mooi in balans en smaakrijk is. Verwijder de kaaskorsten. Voeg de stukjes kippenvlees toe. Verdeel de soep over kommen en garneer elke kom met geraspte Parmezaanse kaas, olijfolie en grof gemalen zwarte peper.’

Wijn

Bij groente- en kippensoep past droog wit. Maar vanwege de uitgesproken anijssmaak van venkel kun je denken aan een Muscat of Viognier met nét wat meer geuren. Deze bloemige en fruitige uit de Languedoc heeft abrikoos, perzik een gemberzoetje en een citruszuurtje, aldus Harold Hamersma.
BARTON & GUESTIER VIOGNIER RÉSERVE | JUMBO.NL | € 5,99

Meer recepten?

KippensoepDAVID CHANG | CARRERA CULINAIR | ISBN: 9789048857951 | € 23,99

KippensoepDAVID CHANG & PRIYA KRISHNA | CARRERA CULINAIR | ISBN: 9789048863709 | € 29,99

 

Je leest meer recepten in het nieuwste WINELIFE Magazine 76. Losse nummers bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

Winelife inkijkexemplaar

Ontdek alles over Winelife Magazine

Bij het aanvragen van het inkijkexemplaar ga je akkoord met commerciële e-mail marketing.