Kippendijen met dadel-couscous

Kippendijen met dadel-couscous

Verras je gasten met deze malse kippendijen gestoofd in sinaasappeljus. Dat smaakt heerlijk in combinatie met een couscous die op smaak is gebracht met dadels en aubergine – allemaal ingrediënten die aansluiten bij een al niet te zware Nero d’Avola. – TEKST + BEELD JOLANDE VOS

Kippendijen met dadel-couscous

Dit heb je nodig:

  • 4 kippendijen
  • zout en peper
  • 1 el boter
  • olie 4 el om in te bakken
  • 2 sinaasappels
  • kippenbouillontablet 1 stuks
  • grote aubergine
  • 8 dadels
  • 300 g couscous
  • extra vergine 2 el olijfolie
  • circa 2 el citroensap

Zo maak je het:

Bestrooi de kippendijen met zout en peper. Verhit de boter en 2 eetlepels olie in een braadpan en bak de kip in circa 5 minuten bruin. Snij de schil (met een dunschiller) van een halve sinaasappel en snij deze in heel dunne reepjes. Pers de sinaasappels uit. Voeg de reepjes schil, het sinaasappelsap, 2 deciliter water en de helft van de bouillontablet toe aan de kip en breng aan de kook. Zet het vuur laag en stoof de kip afgedekt in circa 15 minuten bijna gaar.

Snij de aubergine in blokjes. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de aubergineblokjes al omscheppend circa 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Snij de dadels in stukjes. Schep ze door de aubergine en bak ze nog even mee.

Breng 300 milliliter water aan de kook en los de andere helft van de bouillontablet erin op. Schenk de bouillon op de couscous en laat circa 5 minuten wellen. Schep de aubergine en dadels erdoor en breng op smaak met olijfolie en citroensap.

Verhit de kip nog circa 5 minuten zonder deksel op hoog vuur, zodat de saus wat inkookt. Leg de kip op de couscous en schenk de jus erover. Lekker met een salade van rucola met geroosterde pijnboom- of pompoenpitten.

 

Ben je benieuwd naar meer recepten in combinatie met Nero d’avola? Je leest ze in WINELIFE Magazine 76. Losse nummers bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands