Penny Streeter & Johann Fouri van Benguela Cove

Penny Streeter & Johann Fouri van Benguela Cove

Een bijzondere plek én bijzondere wijnpersoonlijkheden in Zuid-Afrika staan vandaag centraal in deze rubriek. Niet alleen de plek in Zuid-Afrika is speciaal. Ook de personen die achter de wijnen van Benguela Cove staan. Achter deze winery staat Penny Streeter. Een inmiddels welvarende vrouw die nog niet eens zo heel lang geleden bijstandsmoeder met drie kinderen was. Zij haalde wijnmaker Johann Fourie over om hoofdwijnmaker van Benguela Cove te worden. Een bijzonder succesvolle combi. WINELIFE presenteert een vrouw én man met smaak. – TEKST CHARLOTTE VAN ZUMMEREN

Zuid-Afrika is een immens (wijn)land met meerdere regio’s waar wijn wordt gemaakt.  De meeste wijnen komen uit de warmere gebieden. Al moet gezegd worden dat de zogenaamde cool-climate gebieden in opkomst zijn. Steeds meer importeurs in Nederland zijn overtuigd van de verfijnde kwaliteiten uit dit zuidelijke deel van Zuid-Afrika. Joke Holster van De Monnik Dranken was op zoek naar een cool-climate winery uit Zuid-Afrika en verkende de koele wijnstreek ter plekke. Zo kwam zij uit bij Benguela Cove.

Penny Streeter

Pal aan de Atlantische Oceaan. In het meest zuidelijke puntje van Zuid-Afrika, ligt een rustige inham van de Botrivier. Net ten noorden van het plaatsje Fisherhaven, dicht bij Hermanus dat befaamd is om zijn vrolijk rondspartelende walvissen. Ligt Benguela Cove. Het gehele landgoed telt 200 hectare, waarvan 62 hectare met wijnstokken beplant zijn. In 2013 kocht Penny Streeter dit prachtige stukje Zuid-Afrika. Het verhaal van de eigenaresse van Benguela Cove is bijna letterlijk adembenemend.

(…)

 

Wil je meer over de personen die achter de wijnen van Benguela Cove staan lezen?  Bestel dan hier de WINELIFE nummer 75.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands