Iraanse hartige taart met aubergines

Iraanse hartige taart met aubergines

Cabernet Franc doet het heel goed in combinatie met iets vegetarisch. Met name een groente als aubergine is een goed maatje. Dat sluit mooi aan bij de aardsheid van de Cabernet Franc. – TEKST JOLANDE VOS | BEELD PEXELS.COM

Bereiding 1 uur + 15 minuten

Dit heb je nodig (6 personen)

  • mespunt saffraandraadjes
  • olie
  • 3 uien, in dunne halve ringen
  • 2 grote aubergines, in blokjes van 2,5 cm
  • 5 grote eieren
  • 1 el Griekse yoghurt
  • bloem 1 el
  • bakpoeder 1 tl
  • 15 g platte peterselie, fijngehakt
  • zout, versgemalen zwarte peper
  • 150 g feta, in kleine stukjes
  • extra: ovenschaal of braadslede (circa 30 x 38 cm)

Zo maak je het

Doe de saffraan in een schaaltje en schenk er 30 ml kokend water bij. Laat trekken tot het is afgekoeld. Bekleed 2 schalen met een dubbele laag keukenpapier. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de ui op laag vuur in 30 minuten zacht en gaar, schep af en toe om. Schep de ui uit de pan en laat uitlekken op het keukenpapier. Verhit intussen een laag olie van 2,5 cm in een braadpan. Voeg de aubergine toe en bak in 5 tot 6 minuten goudbruin. Schep de aubergine met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken in de andere schaal met keukenpapier. Verwarm de oven voor op 200°. Bekleed een grote ovenschaal of braadslede met bakpapier.

Klop de eieren los met het saffraanmengsel, de yoghurt, de bloem en het bakpoeder. Schep de ui, aubergine en peterselie erdoor en breng op smaak met zout en peper. Schenk het mengsel in de ovenschaal. Bak 30-35 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin en de kuku gaar is. Steek een mes in het midden van de hartige taart. Als er geen rauw ei meer aan het mes zit, is de kuku gaar. Verdeel de feta erover. Laat iets afkoelen en snijd in punten. Lekker met gemengde sla en stokbrood.

Meer recepten?

IraanseDit recept komt uit: BAZAAR | SABRINA GHAYOUR | UITGEVERIJ GOOD COOK | ISBN: 9789461432124 | € 25,95

Ben je benieuwd naar meer recepten die een heerlijke combinatie zijn bij Cabernet Franc? Je leest ze in WINELIFE Magazine 70. Losse nummers bestel je hier!

 

 

 

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE Magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Winelife inkijkexemplaar

Ontdek alles over Winelife Magazine

Bij het aanvragen van het inkijkexemplaar ga je akkoord met commerciële e-mail marketing.