Machtige Italianen

Machtige Italianen

Borrelpraat: in iedere editie van Winelife Magazine hebben wij een item Borrelpraat, met het wijnnieuws dat jij niet zou willen missen. – TEKST + BEELD REDACTIE 

Machtige Italianen

Ons Italiaans reikt niet veel verder dan hard meezingen met Måneskin, maar uit een nieuw Italiaans manifest begrijpen we dat het Comitato Historical Super Tuscans is opgericht. De wijnproducenten hebben alvast een prachtige website gemaakt en zullen zich later storten op educatieve en promotionele activiteiten. Het inaugurele evenement moet in juni in de Verenigde Staten plaatsvinden. Het is immers daar dat de term is bedacht voor hun vooruitstrevende wijnen. Hoe zit het ook alweer met die Super Tuscans?

Chianti’s imagoverandering

Chianti was in de jaren 60 en 70 een gebied waar goedkope en makkelijk drinkbare rode wijn werd gemaakt op basis van sangiovese-druiven, waarbij zelfs witte druiven (trebbiano en malvasia) aan het recept waren toegevoegd. Gelukkig kwamen wijnmakers met oog voor kwaliteit in opstand. Ze lapten alle regels van Chianti aan hun laars en begonnen wijnen van alleen rode druiven te maken. En wel van Franse druiven zoals cabernet sauvignon en merlot, die ze lieten rijpen op nieuwe Frans eikenhouten vaten in plaats van de soms eeuwenoude grote botti die gebruikelijk waren in de streek. De kwaliteit van deze krachtpatsers in Bordeaux-stijl werd internationaal opgemerkt en ze kregen de naam Super Tuscans.

(…)

Andere borrelpraat in WINELIFE 75:

Après ski

Geen paniek, de druivenstok in winterslaap vindt sneeuw juist fijn. Winterkou is gunstig voor de groei van het hout. De sneeuw heeft als voordeel dat hij de kou behoudt, maar tegelijkertijd beschermt tegen de laagste temperaturen. In de wijnindustrie wordt gezegd dat kou goed is, als hij niet te intens is.

(…)

 

Wil je meer wijnnieuws lezen? Bestel dan hier het nieuwste WINELIFE Magazine nummer 75.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE Magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Winelife inkijkexemplaar

Ontdek alles over Winelife Magazine

Bij het aanvragen van het inkijkexemplaar ga je akkoord met commerciële e-mail marketing.