DIVERSITEIT LANGS DE DONAU

DIVERSITEIT LANGS DE DONAU

Oostenrijkse wijnen: ze allemansvrienden noemen is misschien wat oneerbiedig, maar het is opvallend dat eigenlijk iedereen er wel mee uit de voeten kan. Vol van smaak maar toch elegant, niet te zuur en zelden te zoet; dat geldt zeker voor de Grüner Veltliners en andere (witte) wijnen waar het Oostenrijkse stroomgebied van de Donau om bekendstaat, uit regio’s als de Wachau, het Weinviertel en… Wenen! WINELIFE reisde af naar de hoofdstad om meer te leren over Oostenrijkse wijn. Tekst: Karin Leeuwenhoek

Je kunt de landkaart van Oostenrijk wel vergelijken met een liggend kippenpootje, met het botje aan de linkerkant. Zie je het voor je? In het botje liggen de Alpen en daar kom je vooral om te (après-)skiën en snowboarden. De wijnbouw beperkt zich eigenlijk volledig tot het meest rechtse gedeelte van de kippenbout, het oosten van Oostenrijk. En daar vind je veel meer dan alleen de belangrijke – en typisch Oostenrijkse – druivenrassen grüner veltliner en zweigelt. In de volgende WINELIFE nemen we je mee naar Burgenland en Steiermark in het zuidoosten, totaal verschillende gebieden met eigen specialiteiten. Nu gaan we naar Wenen – een wijnregio an sich – en verkennen we van daaruit de wijnbouwgebieden in het noordoosten, an der schönen blauen Donau.

Lees het hele verhaal en meer in #WINELIFE#61. Klik hier en bestel!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Winelife magazine!

nl_NLNederlands