Mosselen husselen

Mosselen husselen

Borrelpraat: in iedere editie van WINELIFE Magazine hebben wij een item Borrelpraat, met het wijnnieuws dat jij niet zou willen missen. –TEKST + BEELD REDACTIE 

Mosselen husselen

Kortgeleden besteedden we in WINELIFE aandacht aan het kreeftenseizoen, met een reportage vanaf Schouwen-Duiveland. We deden daar ook Bruinisse aan, waar een gigantische kunstmossel in de haven aangeeft dat het hier een mosseldorp betreft. Alleen de weekdiertjes waren in juni nog niet zover. Nu is het tijd voor Zeeuwse mosselen. Ook wel de oesters van de armelui genoemd, zijn mosselen voedzaam en betaalbaar.

Vers uit zee geplukt

Het mosselseizoen loopt van juli tot en met april het jaar daarop. Hè, zeiden ze vroeger niet altijd dat de ‘r’ in de maand moest zitten? Dat had toen onder andere te maken met bepaalde concentraties giftige algen in het water, waarvoor nu inspectieprotocollen zijn, maar vooral met het ontbreken van gekoeld transport. Tegenwoordig kunnen mosselen ook in de warme maanden juli en augustus fris worden vervoerd en verkocht. Het vissen van mosselen gebeurt al 150 jaar in de Nederlandse kustwateren. De kweekgebieden zijn de Oosterschelde en de Waddenzee. Samen met de Duitse Waddenzee – ook via de Nederlandse Mosselveiling in Yerseke verkocht – hebben we het over 7.000 hectare. Meer weten over mosselen of de serie Zo uit Zeeland door Wouter Klootwijk bekijken? MOSSELEN.NL

Welke wijn?

Bij gestoomde mosselen smaakt het zuurtje van Sauvignon Blanc lekker. Bij gekookte in een romige saus past een witte Bourgogne, gemaakt van chardonnay-druiven. Ook klassiek zijn frisse, zilte Muscadets uit de Loire, van melon de bourgogne.

(…)

 

Wil je meer wijnnieuws lezen?  Bestel dan hier WINELIFE nummer 79.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands