Maak je tuin weer voorjaarsproof en geniet

Maak je tuin weer voorjaarsproof en geniet

Hallo voorjaar! Heerlijk, de eerste zonnestralen zijn weer zichtbaar. De natuur ontluikt, de vogels hoor je fluiten en alles wordt weer een stukje groener. Tijd om de eerste voorjaarskleuren naar buiten te halen. Lees hier onder hoe je je tuin voorjaarsproof maakt. – Tekst + Beeld Kees Smit Tuinmeubelen

Haal de winter uit je tuin

In de winter kom je weinig in de tuin, de eerste stap is daarom ook het minst leuk om uit te voeren. Opruimen! Pak een hark of bezem en haal de blaadjes en het onkruid weg, zodat de jonge bloemen en planten weer de ruimte krijgen om te groeien. De tweede stap is om je tuin te snoeien. Pas op dat je de planten niet te vroeg snoeit. De maanden maart en april zijn perfect om de vroegbloeiers zoals de heester te snoeien.

Als derde stap haal je de groene aanslag van de tegels en verwijder je het onkruid tussen de stenen. Heb je geen tegels of stenen, maar gras? Dan maai je het gras. Als laatste stap ga je aan de slag met een check op je tuinmeubelen. Maak de tuinmeubelen schoon door middel van een sopje met warm water en groene zeep. Met een zachte doek of spons boen je het vuil er van af. Zijn je tuinmeubelen helemaal aan vervanging toe? Neem dan een kijkje bij deze goedkope tuinsets.

Tuin

Fleur je tuin op met lentebloeiers

Om het voorjaarsgevoel echt compleet te maken mogen een paar mooie lentebloeiers zeker niet ontbreken! Met planten en bloemen geef je de tuin een natuurlijke en vrolijke uitstraling. Naast mooie bloemen in je tuin kun je de tuin ook sfeervoller maken met verschillende soorten accessoires. Kies bijvoorbeeld voor mooie gaslantaarns die ’s avonds je tuin verlichten.

Creëer gezelligheid in je tuin met een leuke voorjaarsactiviteit

Hoe leuk is het als jij je tuin weer helemaal voorjaarsproof hebt gemaakt om je vrienden en vriendinnen uit te nodigen? Bedenk en leuke activiteit zoals een high wine. Een perfecte gelegenheid om de lente te vieren. Moderne loungesets zijn hiervoor zeker een musthave! Een heerlijk meubel om te genieten van de zon en de wijn met je vrienden en vriendinnen.

Denk je nou, hoe pak ik de organisatie van een high wine aan? Dat is best simpel en gemakkelijk. Haal verschillende soorten wijn in huis en maak hierbij passende hapjes of iets wat je gewoon heel lekker vindt. Je kunt er voor kiezen om het in een tapasvorm te doen, maar wat ook mogelijk is, is om een drie- of vier gangen diner samen te stellen. Dit kun je alleen op je nemen, maar je kunt ook de taken verdelen dat iedereen één gang maakt. Je kunt zelf bepalen hoe gek je het wilt maken, dat maakt het ook juist zo leuk.

Met deze inspiratie en tips ben jij helemaal klaar om je tuin weer voorjaarsproof te maken. Probeer de tuin goed te onderhouden, maar geniet er ook vooral van tijdens de leukste maanden van het jaar!

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE Magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands