Gegrilde lamskoteletjes met quinoa-courgettesalade

Gegrilde lamskoteletjes met quinoa-courgettesalade

Gegrild lam en Pinot Noir zijn al zeer goede maatjes. Aangevuld met deze fris-aardse salade met de notige quinoa en friszure tomaat krijgt deze combinatie nog een extra dimensie. – TEKST + BEELD JOLANDE VOS

Gegrilde lamskoteletjes met quinoa-courgettesalade

Bereiding 1 uur

Dit heb je nodig voor 4 personen

  • 100 g (zwarte) quinoa
  • 5 el olijfolie
  • 1 rode chilipeper, zonder zaadjes en in dunne ringetjes
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 400 g courgette, diagonaal in niet te dunne plakken gesneden
  • 1 el citroensap
  • blaadjes van 4 takjes munt, fijngehakt
  • 2 lente-uitjes, in dunne ringetjes
  • 200 g gele kerstomaatjes, gehalveerd
  • zeezout en versgemalen zwarte peper
  • 12 lamskoteletjes
  • 1 el verse rozemarijn, fijngehakt

Zo maak je het

Kook de quinoa in 2,5 deciliter water en circa 10 minuten gaar. Laat nog circa 5 minuten met het deksel op de pan staan. Verhit 4 eetlepels olie in een koekenpan. Bak de chilipeper en knoflook 1 minuut zachtjes. Voeg de plakjes courgette toe en bak ze in circa 8 minuten aan beide kanten bruin. Doe de quinoa en het courgettemengsel in een slakom. Voeg het citroensap, de munt en de kerstomaatjes toe en schep alles door elkaar. Breng de salade op smaak met zeezout en versgemalen peper. Besprenkel de koteletjes met olie en bestrooi ze met rozemarijn. Grill de koteletjes in een grillpan in 2-3 minuten per kant rosé. Bestrooi ze met zeezout. Leg ze op een bord en bedek ze met aluminiumfolie. Laat ze een paar minuten rusten. Serveer de lamskoteletjes met de salade.

GegrildeMeer recepten?

Dit recept komt uit: A SIMPLE TABLE | MICHELLE CRANSTON | TERRA | ISBN: 9789089896834 | € 24,99

 

 

 

 

Ben je benieuwd naar meer recepten in combinatie met Pinot Noir? Je leest ze in het nieuwste WINELIFE Magazine 77. Losse nummers bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

nl_NLNederlands