Duitsland, modern wijnland

Duitsland, modern wijnland

Niks geen saai reisje langs de Rijn, maar hiken en mountainbiken, loungen bij broers met een wijnbar in de tuin en 70 Rieslings proeven van één enkele heuvel terwijl dj’s stampende house draaien. Ga mee naar Rheinhessen, Mittelrhein, Rheingau en Pfalz. – TEKST EN FOTOGRAFIE: MARJOLEIN SCHUMAN | MET DANK AAN HET DUITS WIJNINSTITUUT

Duitsland, modern wijnland

Als we aankomen in Frankfurt valt meteen de positieve boodschap van wijn op. Er worden proeverijen aangeboden van streekwijnen en dagtochten naar de wijnhuizen verderop langs de rivier. Frankfurt is een moderne stad tussen de wijngaarden. ‘Mainhatten’ wordt het wel genoemd, naar de Main die erdoorheen stroomt, een zijrivier van de Rijn. De skyline van de metropool is overweldigend. Maar achter de moderne wolkenkrabbers staan nog de gebouwen van de oude binnenstad die de bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben overleefd. Hier vind je allerlei wijnbars en vinotheken. Een must-visit is Balthasar Ress. Christian Ress, vijfde generatie wijnbouwer in de Rheingau, begon deze tent in 2018 in het gereconstrueerde historische gebouw Grüne Linde. Hij serveert per glas wijnen uit zijn eigen kelder, interessante wijnen van bevriende wijnboeren en rariteiten uit de privékelder van de familie.

Van wolkenkrabber naar vakwerkhuis

In Frankfurt is één wijngaard overgebleven binnen de stadsgrenzen en wel op de 185 meter hoge Lohrberg, de grens van wijngebied Rheingau. Een populaire wandelbestemming met prachtig uitzicht op de skyline. Van de 25 hectare met oude rieslingstokken wordt in het Städtisches Weingut de Frankfurter Lohrberger Hang geproduceerd. Tijd om te proeven is er niet: wij worden verwacht bij de burgemeester in Nierstein.

(…)

 

Wil je meer lezen over het moderne wijnland? Je leest het in WINELIFE 80. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

nl_NLNederlands
Wijn-spijs event in hartje Amsterdam