Mr. Sherry

Mr. Sherry

César Saldaña is geboren, getogen en werkzaam in Jerez, het mekka van de Sherry: ‘Alleen in deze regio kun je deze wijnen maken’ – TEKST KARIN LEEUWENHOEK | BEELD CÉSAR SALDAÑA.

Mr. Sherry

Is Sherry altijd deel van uw leven geweest? 

‘Absoluut. Ik ben geboren in Jerez de la Frontera (Andalusië, Zuid-Spanje) en ook mijn vader werkte bijna zijn hele carrière in de bodegas hier. Mijn eerste baan was in de financiële sector in Madrid, maar al na 2 jaar kwam ik terug naar Jerez. Toen begon ik bij González Byass – bekend van de Tio Pepe-sherry – en daarna werkte ik voor Sandeman. Na 15 jaar aan de exportkant begon ik in 2000 met mijn werk voor de Consejo Regulador (het regelgevende orgaan van de sherry-industrie, red.). Eerst als General Manager en vanaf 2020 als voorzitter.’

Gaat al die Sherry niet vervelen?

‘Echt nooit! Als ik één woord moet kiezen om sherry te beschrijven, dan is het diversiteit. Er is zo’n groot palet aan kleuren, aroma’s, texturen en smaken. Er is een sherry voor elke gelegenheid en voor ieders smaak. Van een frisse, zilte Manzanilla, geproduceerd langs de kust van Sanlúcar de Barrameda, tot een donkere, droge, notige Oloroso of een zoete, stroperige PX. Er is een stijl die past bij elk gerecht, want sherry is een extreem ‘voedselvriendelijke’ wijn.’

En super-authentiek

‘Ja. Alleen in de Jerez-regio kun je sherry maken, door de combinatie van onze unieke bodem, klimaat en duizenden jaren geschiedenis. Elk aspect van sherry is het resultaat van traditie en ervaring, doorgegeven van generatie op generatie. Wij doen niemand na; sherrywijnen zijn iets unieks.’

(…)

 

Wil je meer lezen over Mr. Sherry? Je leest het in het nieuwste WINELIFE magazine 82. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

 

nl_NLNederlands