AAN TAFEL METALBER TADRIÀ EN SCHILO VAN COEVORDEN

AAN TAFEL METALBER TADRIÀ EN SCHILO VAN COEVORDEN

Zichtbaar ontroerd kijkt Schilo van Coevorden opzij, naar Albert Adrià. ‘Wauw’, klinkt het zacht. De twee topkoks hebben het over tegen wie ze opkijken en Albert heeft zojuist laten weten grote bewondering te hebben voor de organisatorische bekwaamheid van Schilo. Een compliment van een van de beste chef-koks ter wereld maakt nederig, al vergeet Schilo misschien voor het gemak dat hij er zelf óók mag zijn.
DOOR KATJA BROKKE

In dienst van Albert Adrià
Het cv van Schilo is namelijk behoorlijk indrukwekkend. Meerdere malen prijkt er de titel van Executive Chef. Hij was betrokken bij de start van The Dylan/Blakes en het College Hotel in Amsterdam en in Marbella bestierde hij 4 jaar lang zijn eigen restaurant. Door zijn vele reizen naar onder andere Dubai, Hongkong, Ierland, Italië, Frankrijk, Rusland, Spanje en Japan kent zijn keuken heden ten dage veel internationale invloeden, met name uit Azië. Zijn restaurant Taiko is gevestigd in het Conservatorium Hotel in Amsterdam, dat weer onderdeel is van The Set Hotels. Bij dat bedrijf is Schilo Regional Director Food and Beverage. Hij adviseert de eigenaar en bepaalt de strategie, welke chef-kokss er worden aangenomen, het design van de keukens, het eten dat geserveerd wordt en de stijl van de menu’s. En een van de hotels die naast het Conservatorium Hotel bij The Set hoort, is Hotel Café Royal in Londen waar Albert vorig jaar het patisserierestaurant Cakes & Bubbles opende. Zodoende werken de twee nu op professioneel vlak al een tijdje samen. Het is echter niet de eerste keer dat ze samen verantwoordelijk zijn voor een restaurant. Albert: ‘Ik ontmoette Schilo ooit in Málaga, waarna we samen de pop-up 50 Days hebben opgezet.’ Schilo: ‘Dat was de eerste keer dat ik de organisatorische kant van een restaurant op mij nam, ik had niks te zeggen over het eten. Het enige dat ik moest doen was Albert faciliteren: ‘Kan ik nog wat voor je doen? Kan ik helpen? Heb je nog iets nodig?’’ Schilo vertelt het met een gulle lach. Hij kan er niet mee zitten om in dienst te staan van de beste patisseriechef.

Je leest het hele artikel in WINELIFE #63. Koop hem in de winkel of bestel hem hier.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Winelife magazine!

nl_NLNederlands