Cap Classique wordt dé bubbel voor de feestdagen

Cap Classique wordt dé bubbel voor de feestdagen

In veel landen staat mousserende wijn het hele jaar door op het boodschappenlijstje. Hier in Nederland gaat men echter meestal pas nadenken over een feestelijke bubbel als het december wordt. Wist je dat er in Zuid-Afrika fantastische mousserende wijn wordt gemaakt op dezelfde wijze als in de Champagne, genaamd Cap Classique? Franse wijnhuizen geven aan dat het moeilijk wordt om dit jaar een fles bubbels te scoren. Dit als gevolg van de pandemie en een tekort aan champagneflessen. Om die reden biedt Cap Classique het ideale alternatief als het gaat om kwaliteit en smaak. Terwijl het ook nog eens lekker betaalbaar is. 

Cap Classique wordt dé bubbel voor de feestdagen

Precies vijftig jaar geleden was Wijnhuis Simonsig uit Stellenbosch de eerste in Zuid-Afrika die volgens de méthode traditionnelle een mousserende wijn produceerde en andere wijnhuizen volgden snel. Zuid-Afrikaanse wijnmakers zijn inmiddels anno 2021 zeer goed in het maken van mousserende wijn van hoge kwaliteit. En produceren net zo’n topkwaliteit bubbel als de grote en bekende wijnhuizen in de Champagnestreek van Frankrijk. Cap Classique wordt geproduceerd volgens de traditionele methode: met een tweede gisting in de fles en het duurt minimaal 12 maanden voordat de fles van het bezinksel ontdaan wordt. Meestal gebruiken de Zuid-Afrikaanse producenten dezelfde druiven als in Frankrijk, namelijk chardonnay, pinot noir en pinot meunier. Maar af en toe kom je ook een fantastische Cap Classique tegen gemaakt van chenin blanc of een andere verrassende druif.

Beste alternatief voor schaarse Champagne
Kom proeven in de pop-up bar bij The Grand in Amsterdam

Cap Classique Pop-Up Bar

Benieuwd naar deze Zuid-Afrikaanse bubbel? Van 19 t/m 21 november verzorgt Wines of South Africa samen met Hotel Sofitel Legend The Grand een unieke Cap Classique pop-up bar in Library ‘Or’. De bar is geopend op vrijdag 19 november van 18:00 -23:30, zaterdag 20 november van 16:00-23:30 en op zondag 21 november van 16:00-21:00. Een uitgelezen kans om zelf verschillende Cap Classique wijnen te proeven, meer te leren en alvast inspiratie op te doen voor de feestdagen!

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Winelife Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg Winelife magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Winelife inkijkexemplaar

Ontdek alles over Winelife Magazine

Bij het aanvragen van het inkijkexemplaar ga je akkoord met commerciële e-mail marketing.