Recept: lamskotelet met quinoa-courgettesalade

Recept: lamskotelet met quinoa-courgettesalade

Een Cabernet Franc uit de Loire is heerlijk bij lam. Die combinatie wordt nog eens extra interessant, omdat juist die Cabernet Franc iets ‘groens’ heeft in zijn smaak. Dat sluit perfect aan bij de groene kruiden in deze salade.

BEREIDING 25 MINUTEN

DIT HEB JE NODIG (4 PERSONEN)

  • 100 g (zwarte) quinoa
  • 5 el olijfolie
  • 1 rode chilipeper, zonder zaadjes en in dunne ringetjes
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 400 g courgette, in niet te dunne diagonale plakken
  • 1 el citroensap
  • blaadjes van 4 takjes munt, fijngehakt
  • 2 lente-uitjes, in dunne ringetjes
  • 200 g gele kerstomaatjes, gehalveerd
  • zeezout en versgemalen zwarte peper
  • 12 lamskoteletjes
  • 1 el verse rozemarijn, fijngehakt

ZO MAAK JE HET

Kook de quinoa met 2,5 dl water in circa 10 minuten gaar. Laat nog circa 5 minuten met het deksel op de pan staan. Verhit 4 eetlepels olie in een koekenpan. Bak de chilipeper en knoflook 1 minuut zachtjes. Voeg de plakjes courgette toe en bak ze in circa 8 minuten aan beide kanten bruin. Doe de quinoa en het courgettemengsel in een slakom. Voeg de citroensap, munt
en kerstomaatjes toe en schep alles door elkaar. Breng de salade op smaak met zeezout en versgemalen peper. Besprenkel de koteletjes met olie en bestrooi ze met rozemarijn. Grill de koteletjes in een grillpan in 2-3 minuten per kant rosé. Bestrooi ze met zeezout. Leg ze op een bord en bedek ze met aluminiumfolie. Laat ze een paar minuten rusten. Serveer de lamskoteletjes met de salade.

Dit recept komt uit A simple table van Michele Cranston, TERRA | ISBN: 9789089896834 | € 24,99

 

Meer recepten met Cabernet Franc lees je in Winelife 70. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Winelife Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg Winelife magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.