2018 Compagnia Siciliana 1921 ‘Privé’ Nerello Mascalese, Sicilië

2018 Compagnia Siciliana 1921 ‘Privé’ Nerello Mascalese, Sicilië

2018 Compagnia Siciliana 1921 ‘Privé’ Nerello Mascalese, Sicilië

Het wijngoed Nativ zelf bevindt zich in het Zuid-Italiaanse wijngebied Campania bij Paternopoli op de uitlopers van de Vesuvius. Later verwierf Nativ onder de naam Compagnia Siciliana 1921 ook enkele topwijngaarden op Sicilië. Waar deze bijzondere cuvée Privè het vlaggenschip van is! De Italiaanse wijn van Nativ maakt niet alleen indruk met de prachtige bewaarfles, maar ook de inhoud is indrukwekkend. Jaar na jaar worden de wijnen bekroond met hoge punten van Luca Maroni, de Robert Parker van Italië. De naam Nativ betekent overigens letterlijk ‘inheems’ en dat verwijst naar het feit dat Nativ enkel inheemse druiven gebruikt om bijzondere wijn te maken. Nerello Mascalese is een typische Siciliaanse druif die allerbeste resultaten toont op de vulkanische hellingen van de Etna, maar inmiddels ook elders op Sicilië uitstekend tot zijn recht komt. De naam is afgeleid van de Mascalivlakte tussen de Etna en de zee en Nerello naar de zwarte kleur van de druif. Nerello Mascalese laat in de smaak impressies van kersen, pruimen en laurier terugkomen. Door het zonnige klimaat van Sicilië is het een stevige wijn met rijpe tannines en een volle body. Wijnen gemaakt van Nerello Mascalese worden ook wel vergeleken met die uit Barolo of Bourgogne.

 

 

Deze Nerello Mascalese wordt de koningin van Sicilië genoemd. Want alles aan deze Italiaanse rode wijn is satijnzacht met een majestueus verfijnde luxe (van ceder, vanille en mokka) naast zacht donkerrood fruit in een suède-achtig fluwelen textuur met nobele lengte. Deze ‘Privé’ cuvée is onmiskenbaar een telg uit de familie van het veelvuldig bekroonde wijngoed Nativ. En wordt door de producent vanwege zijn fluwelige finesse ook wel de ‘Cheval Blanc’ van Sicilië genoemd.

Smaakomschrijving

De wijn geeft een blend van een donker bramenfruit in combinatie met florale aspecten. Italiaans temperament en een bijna Bordeaux type klassieke gloed in de geur. In de smaak heeft het echt een intense Italiaanse stijl. Het kersenfruit, mooie heldere kruidigheid en ook erg sappig. De tannines zijn er zeker, maar komen later pas in de smaak. Het is een expressieve en intense wijn in de smaak, maar ook met kracht en diepte. Geweldig complete wijn die zo veelzijdig is, krachtig genoeg voor de stevige drinker en subtiel genoeg voor de verfijnde drinker.

Toepassing

Serveer de wijn in een Bourgogneglas iets koeler om de frisheid en elegantie te benadrukken. Zoek je de stoere kant van de wijn? Serveer het dan in een Bordeauxglas en op een graad of 16. Een wijn die zijn complete zelf al laat zien, maar nog rustig een jaartje in je kelder kan groeien.

Wijn-spijs

De wijn voor jong roodvlees, voor de barbecue en zelfs bij stevige gevogelte gerechten. Maar ook heerlijk bij groetenschotels met rode biet, rode kool en paddenstoelen. Maar ook met een flinke plank vleeswaren zal het een heerlijk moment geven samen op de bank. Een wijn die zowel gastronomisch als een comfort wijn kan zijn.

Contact

Wil je meer van deze wijn, neem dan contact op met Wijnvoordeel.nl

 

nl_NLNederlands