Hertenpastei met een dakje

Hertenpastei met een dakje

Hert en Amarone della Valpolicella zijn een klassiek paar. De krachtige aroma’s van het vlees passen bij het rijke van een Amarone-wijn. -Tekst + beeld Jolande Vos van I Love Food & Wine 

Hertenpastei met een dakje

Bereiding 2 uur en 45 minuten

Dit heb je nodig (8 personen)

  • 2 rode uien, gesnipperd
  • 4 el olie
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 el tomatenpuree
  • 250 g champignons, gehalveerd
  • 300 ml rode wijn
  • 400 ml kippenbouillon
  • 3 el rodebessengelei
  • 1.200 g hertenvlees van de schouder
  • 3 el bloem
  • zout, versgemalen peper
  • 2 el roomboter
  • 1 eidooier

DEEGDAKJE

  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 50 g boter
  • 100 g belegen kaas, geraspt
  • 1 ei
  • 4 el melk

Zo maak je het

Verhit de olie en fruit de ui glazig in een ovenvaste stoofpan. Voeg de knoflook toe en gaar nog 3 minuten door. Voeg toe: tomatenpuree, champignons, wijn, bouillon en bessengelei. Breng aan de kook. Bestrooi het vlees met bloem, zout en peper. Bak de helft in 1 eetlepel olie en 1 eetlepel boter rondom bruin in een koekenpan. Voeg na een paar minuten toe aan de saus. Herhaal met rest van het vlees. Laat de hertenstoof circa 2 uur zachtjes stoven met de deksel half op de pan.

Verwarm de oven voor op 180°C. Meng 4 eetlepels boter met je vingers door het zelfrijzend bakmeel tot grove korrels. Voeg geraspte kaas, 1 ei en peper toe. Kneed tot een stevig deeg. Voeg dan 2 eetlepels melk toe zodat het zachter wordt. Rol het deeg uit tot een platte koek die precies op je pan past. Leg op de hertenstoof. Bestrijk met de eidooier en zet circa 25 minuten in de oven. Lekker met sperziebonenrolletjes in spek.

Meer recepten?

Dit recept komt uit: STOOFBIJBEL | JULIUS JASPERS | UITGEVERIJ CARRERA CULINAIR | ISBN: 9789048847068 | € 33,99

 

 

 

 

Ben je benieuwd naar meer recepten in combinatie met Merlot? Lees het in WINELIFE Magazine 80. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE Magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands