Vinkara Öküzgözü – Bogazkere
De Vinkara Öküzgözü – Bogazkere weerspiegelt de typische kenmerken van een Turkse Cuvée. De ‘Öküzgözü’ brengt fruit en finesse naar de wijn en de ‘Boğazkere’ de tannines en kracht. Doruk Öküzgözü – Boğazkere presenteert zichzelf op de neus met aroma’s van kersen en pruimen. Dit is een wijn met body en heeft een lange afdronk. De tannines zijn aanwezig maar goed geïntegreerd. Past goed bij gegrilld vlees, spaghetti met sauzen op basis van tomaten, pizza’s, harde oude kazen, en salades met stukjes vlees.
Het thuisland van de druivensoort öküzgözü is de regio Elazığ, op de grens met Zuidoost-Anatolië. Hier heerst een landklimaat. De winters zijn koud en de zomers warm en droog. Het type aarde varieert van (rode) klei met een verhouding van graniet tot enigszins kalkrijke grond. Het thuis van de druivensoort boğazkere is de regio Diyarbakır op 880 meter boven zeeniveau in het zuidoosten van Anatolië. Het teeltgebied is omgeven door bergen. Vanwege de grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht tijdens de rijpingsfase worden de kenmerkende aroma’s en tannines voor deze druivensoort gecreëerd. De boğazkere is de enige druivensoort in de regio die geen water nodig heeft.
SMAAKPROFIEL
Vinkara Öküzgözü – Bogazkere presenteert zichzelf op de neus met aroma’s van kersen en pruimen. Dit is een wijn met body, heeft een lange afdronk, de tannines zijn aanwezig maar goed geïntegreerd.
SERVEERSUGGESTIES
Vinkara Öküzgözü – Bog˘azkere past goed bij gegrild vlees, spaghetti met sauzen op basis van tomaten, pizza’s, harde oude kazen, salades met stukjes vlees.
DRUIVEN
60% Öküzgözü, 40% Boğazkere
ALCOHOL PERCENTAGE
12,5%
Meer informatie op TURKSEWIJNONLINE.NL