Koncho Saperavi Qvevri 2019

Koncho Saperavi Qvevri 2019

In Georgië lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan, tenminste als het gaat om het maken van wijn. Dit gaat namelijk op precies dezelfde manier als 8.000 jaar geleden: de wijnen rijpen in enorme aardewerken potten die tot hun opening zijn ingegraven in de grond. Dit zijn zogenaamde qvevri’s en het voordeel van wijn daaruit is dat hij puurder en intenser wordt dan bij rijping in een een houten vat. Dat komt onder andere omdat de schillen erin langer weken en het vat zelf geen smaak afgeeft. Zo ook deze Saperavi. Saperwie? Oké, even uitleggen: deze druif is oorspronkelijk afkomstig uit Kachetië, Georgië. Hij geeft stevige, maar ook soepele en frisse wijnen. Je proeft puur rood fruit van bessen en kersen. Combineer dit met een zacht chocoladebittertje, honingdrop en een spoortje likeur. Voilà, een fantastische wijn bij een verwarmend bordje comfortfood. We begrijpen waarom de Georgiërs nooit met hun qvevri’s gestopt zijn.

Te koop bij AndereWijn.nl

nl_NLNederlands