NIPPEN MET PADDO’S

NIPPEN MET PADDO’S

De tijd van trippen met paddo’s is voorbij, we zijn verworden tot tevreden wijndrinkers. Maar niets is lekkerder dan experimenteren met wijn en eten, dus grijpen we in dit seizoen toch weer naar de paddenstoel. Cantharellen bijvoorbeeld, favoriet bij culi’s. Niet alleen zien ze eruit als kunstwerkjes, ze hebben ook een licht gepeperde smaak. Of champignons, de meest gegeten soort waarvan miljoenen kilo’s jaarlijks hun weg vinden naar de keuken.

Eekhoorntjesbrood met zijn nootachtige smaak is net zo verrassend na champignons als rucola na ijsbergsla. Oes-terzwammen gebruiken we dan weer veel in de vegetarische keuken; de textuur is stevig, de smaak sappig, soms zelfs wat zoetig. En dan truffels, de paddo waar vele mythes aan kleven. Ze groeien in Noord-Italië, Zuid-Frankrijk en Noord-Spanje. In november en december worden ze aan de voet van eiken maar ook bij andere (loof)bomen opgespeurd door truffelverzamelaars. Die doen dat met de hulp van varkens en honden die erop zijn getraind de geur die uit de grond opstijgt te herkennen. Wijnsnuivers kunnen er nog een puntje aan zuigen!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Winelife magazine!

Lees het hele artikel in WINELIFE #55.

nl_NLNederlands