Azië: gemarineerde eendenborst uit de wok

Azië: gemarineerde eendenborst uit de wok

Dit recept heb ik zo’n 25 jaar geleden voor de Volkskrant gemaakt, waar ik toen een tijdlang wekelijks een aandeel had in de receptenrubriek. Ik ben een groot liefhebber van eendenborst en heb altijd de neiging om het heel klassiek te bereiden, maar zo met een Aziatisch tintje vind ik het ook heerlijk. – RECEPTUUR EN TEKST BIJ RECEPTEN: JONAH FREUD | FOTOGRAFIE: MITCHELL VAN VOORBERGEN | WIJNTIPS: MARJOLEIN SCHUMAN

Azië: gemarineerde eendenborst uit de wok

Dit heb je nodig (4 personen)

MARINADE

  • 2 el oestersaus
  • 1 el zoete ketjap
  • 1 tl sesamolie
  • 1 tl maizena
  • 1 el mirin

GERECHT

  • 400 g eendenborst, in kleine stukjes
  • 2 lente-uitjes, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 groene chilipeper, zaadlijsten verwijderd en in ringetjes
  • 1 rode paprika, zaadlijsten verwijderd en in reepjes
  • 100 g peultjes
  • 3 el zonnebloemolie
  • 250 g eiermie
  • ½ bos koriander (alleen de blaadjes)

Zo maak je het

Meng de ingrediënten voor de marinade goed door elkaar. Verdeel de marinade over de eendenborst en laat minimaal 15 minuten marineren. Zet de wok op hoog vuur en verwarm de olie erin tot deze heel heet is. Doe eerst de lente-uitjes, knoflook en peper in de wok en bak dit enkele minuten. Voeg vervolgens de blokjes eendenborst toe en laat ze even flink bakken. Roer er dan de paprika en peultjes door en laat alles zo’n 5 minuten op hoog vuur bakken onder voortdurend roeren. Vooral de paprika en de peultjes moeten knapperig blijven. Bereid intussen de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer deze apart. Strooi vlak voor het opdienen een handvol koriander over de eend.

 

Zuid-AmerikaMeer recepten?

Dit recept komt uit: MEMMISJ, DE JOODSE WERELDKEUKEN VOLGENS JONAH FREUD | CARRERA CULINAIR | ISBN: 9789048861804 | € 35

 

 

 

 

Je leest meer recepten in WINELIFE Magazine 79. Losse nummers bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

nl_NLNederlands