Ramón Roqueta, Tempranillo-Cabernet Sauvignon Reserva, Spanje

Ramón Roqueta, Tempranillo-Cabernet Sauvignon Reserva, Spanje

Ramón Roqueta, Tempranillo-Cabernet Sauvignon Reserva, Spanje

De Ramón Roqueta Reserva is een elegante blend van tempranillo en cabernet sauvignon die 3 jaar heeft gerijpt waarvan 12 maanden op Amerikaanse en Franse eikenhouten vaten. Deze wijn uit zich in het glas met een rijke aromatische complexiteit en verleidelijke aroma’s van kersen, kruiden en vanille. In de afdronk proef je een hint van balsamico. Cabernet zorgt voor stevigheid, terwijl de tempranillo de wijn wat zachter en ronder maakt. Niet alleen heerlijk als aperitief, maar vooral ook als begeleider van geroosterd vlees, stoofpotten of hardere kaassoorten.

De geschiedenis van het wijnhuis Ramón Roqueta gaat 120 jaar en 5 generaties terug. Het wijnhuis in Manresa werd opgericht in 1898 door Ramón Roqueta Torrentó, een ondernemende en vindingrijke zakenman. Waar familiebedrijven – ook in de wijnbouw – doorgaans kleinschalig beginnen, neemt het succes soms een vlucht en groeien ze uit tot grote bedrijven met vele hectares aan wijngaarden en meerdere wijnkelders in verschillende herkomstgebieden. Het Catalaanse Ramón Roqueta is daarvan een goed voorbeeld. De wijnen waren na de oprichting zo populair dat het bedrijf zich gaandeweg uitbreidde met domeinen in verscheidene delen van Catalunya. Ondanks hun groei en streven naar technisch perfecte wijnen is de familie Roqueta altijd trouw gebleven aan de tradities van hun geboortestreek en heeft ze deze zelfs nieuw leven ingeblazen. De wijnen hebben een modern, fruitig karakter en zijn gemaakt van authentieke druiven uit de streek. In iedere fles is de specifieke herkomst terug te proeven.

SMAAKPROFIEL

Harmonieuze wijn met verleidelijke aroma’s van kersen, kruiden en vanille. Cabernet zorgt voor stevigheid, terwijl de tempranillo de wijn wat zachter en ronder maakt.

SERVEERSUGGESTIES

Niet alleen heerlijk als aperitief, maar vooral ook als begeleider van geroosterd vlees, stoofpotten of hardere kaassoorten.

KLIMAAT & TERROIR

Een mediterraan klimaat. De bodems bestaan voornamelijk uit leem en klei.

VINIFICATIE

Na de inweking en vergisting van de druiven volgen 12 maanden rijping op Amerikaans (70%) en Frans (30%) eikenhout.

DRUIVEN

Tempranillo (60%), cabernet sauvignon (40%)

ALCOHOL PERCENTAGE

13,50%

 

Meer informatie op KWASTWIJNKOPERS.NL

 

 

nl_NLNederlands

Winelife inkijkexemplaar

Ontdek alles over Winelife Magazine

Bij het aanvragen van het inkijkexemplaar ga je akkoord met commerciële e-mail marketing.